Telefoane

Samsung va debloca cipurile FM pentru următoarele telefoane

Potrivit unui comunicat de presă al proprietarului aplicației NextRadio TagStation LLC, Samsung va fi următorul producător important de telefoane care va permite activarea cipurilor FM din dispozitivele sale. Cipurile FM vor fi activate în modelele viitoare de telefoane inteligente ale companiei Samsung, care vor permite utilizatorilor să asculte posturile de radio locale.

Cele mai multe telefoane inteligente au incluse cipuri FM, dar de obicei nu sunt activate din diverse motive. Undele de radio în FM nu sunt doar pentru muzică; această funcție poate fi utilă într-o situație de urgență, deoarece este mai rezistentă și are o distanță mai mare decât un semnal celular. Posturile FM pot oferi oamenilor informații critice, chiar dacă o furtună distruge infrastructura locală de internet.

În urma uraganului Harvey, președintele Comisiei Federale de Comunicații, Ajit Pai, a emis o declarație publică prin care solicita industriei wireless să activeze aceste cipuri latente FM pentru a asista în situații de urgență. Până acum, împreună cu Samsung, LG, Motorola și Alcatel au anunțat că vor începe să activeze cipurile FM în dispozitivele lor.

Cipurile FM nu vor fi activate pe dispozitivele mai vechi, probabil pentru că acestea au trecut deja testul FCC, iar activarea ar necesita returnarea acestora prin certificarea FCC. Dacă hardware-ul FM Samsung este proiectat ca majoritatea telefoanelor inteligente, acesta va fi un alt motiv pentru a dori o mufă pentru căști și o pereche de căști cu fir. Implementările FM ale telefoanelor inteligente folosesc de obicei firul căștilor ca antenă FM, până la punctul în care vor refuza să lucreze fără căștile conectate. Mulți oameni au trecut la căști Bluetooth, dar dacă Samsung nu începe să includă o antenă FM internă, atunci telefonul nu va funcționa pe unde FM.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button