Știri IT

Samsung va anunța un nou model de smartwatch din seria Gear la IFA săptămâna viitoare

Într-un interviu luat de CNBC lui DJ Koh, președintele diviziei de mobile Samsung, acesta a afirmat că generația următoare a seriei de ceasuri inteligente Gear S va fi probabil dezvăluită la IFA, o expoziție a electronicelor de larg consum ce va avea loc la Berlin săptămâna viitoare.

Samsung a fost destul de prolific când vine vorba de dispozitive precum brățări și ceasuri inteligente. Până acum a lansat două versiuni de ceasuri inteligente Galaxy Gear S3 în august 2016, iar acum vinde o bandă de fitness intitulată Gear Fit. Piața pentru astfel de produse nu a explodat, așa cum foarte mulți se așteptau, dar este totuși în creștere. Au fost în total livrate 102,4 milioane de astfel de produse în 2016, marcând o creștere de la an la an de 25%. În primul trimestru din 2017 Samsung a livrat 1,4 milioane de unități, crescând cu peste 90% de la an la an, având o cotă de piață de 5,5%. Prin comparație, Apple are o cotă de piață de 14%.

Lansarea planificată de Samsung pentru săptămâna viitoare ar putea sosi cu câteva zile înainte ca Apple să anunțe noul Apple Watch, despre care se zvonește că va fi anunțat împreună cu noile modele de iPhone. În interviul luat, președintele Samsung nu a putut oferi niciun detaliu despre noua serie de ceasuri inteligente. Koh a recunoscut totuși că piața nu a crescut pe cât de mult s-a așteptat lumea, pentru că astfel de produse nu vin la pachet cu caracteristici și funcții suficient de importante pentru consumatori. Cu toate acestea, aplicațiile pentru health ar putea ajuta.

Dacă am putea avea un smartwatch care să monitorizeze orice pentru sănătatea ta și să-ți ofere aceste informații, atunci piața va crește.

Samsung a înregistrat un progres lent pe sectorul de sănătate. Momentan deține o aplicație numită Samsung Health care monitorizează semne precum ritmul inimii și nivelul de stres prin senzorii din telefon și dispozitivele purtate de utilizator. În timp ce aplicațiile de sănătate ar putea da un imbold puternic pieței, Koh este de părere că tehnologia senzorilor nu este încă suficient de avansată.

Senzorii din ziua de azi nu par a fi suficienți.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button