Știri ITTECH

Samsung trece la EUVL

Samsung anunță că a făcut un pas însemnat în efortul său de a construi procesoare mai eficiente și mai performante. Compania a început producția primelor produse pe procesul de 7 nanometri Low Power Plus, folosind litografie cu raze ultra violete extreme.

Procesul cel nou asigură o îmbunătățire considerabilă a preciziei, pentru straturile pe care este folosit, față de metodele tradiționale de litografie folosite până acum de către Samsung. Iar precizia mai bună ajută foarte mult la crearea de procesoare cu elemente mai bine împachetate, cu mai puține erori, cu detalii mai fine, și ca urmare cu un grad sporit de eficiență, densitate și performanță.

Conform graficelor prezentate de către Samsung, noul proces aduce un spor de performanță efectivă a unui procesor de cam 20% față de prima generație de 10 nanometri. Comparativ cu aceeași tehnologie, consumul de energie este redus cu 50%, iar dimensiunea efectivă pe care același procesor o ocupă a scăzut cu 40%. Folosesc exemplul de procesor pentru a fi mai ușor de înțeles, dar procesul este folosit la construirea a oricărui tip de semi-conductor, asta include și memorie.

Producția efectivă este deocamdată limitată la o singură linie de producție, dar va fi expandată pe parcursul următorilor ani, compania investind în jur de 4 miliarde de dolari pentru construirea unei noi uzine în Coreea de Sud.

Conform tradiției, telefoanele ar trebui să fie primele care vor beneficia de pe urma acestui nou proces. Așa că seria Galaxy de anul viitor ar trebui să fie foarte potentă. Va fi interesant să vedem cum se compară procesul creat de Samsung cu cel al TSMC, și cu inevitabila lansare a procesului de 10nm construit de Intel.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button