Știri IT

Samsung tocmai ce a dezvăluit noul model Galaxy S9 la MWC 2018

După ce am avut parte de câteva leak-uri, inclusiv cu câteva ore înainte de anunțul oficial, Samsung tocmai ce a prezentat pe scena Mobile World Congress din Barcelona noile modele Galaxy S9 și S9 Plus.

Samsung Galaxy S9 este o iterație care la partea exterioară seamănă suficient de mult cu design-ul modelului anterior, acesta fiind probabil și motivul pentru care compania s-a concentrat în mod special pe camera sa pe parcursul acestei conferințe. De menționat însă este senzorul de amprentă, care deși nu se regăsește pe partea frontală a telefonului, așa cum sperau unii, a fost totuși mutat sub cameră, facilitând accesul. Și, apropo de cameră, Galaxy S8 și S8+ aveau deja una dintre cele mai bune camere din industrie, dar cu toate acestea Galaxy S9 și S9+ reușesc cumva să ridice ștacheta și mai sus, pentru a asigura companiei Samsung un loc printre cele mai bune opțiuni din anul 2018. Este interesant totuși cât de importantă este camera pentru upgrade-ul din acest an pentru seria S.

Din punct de vedere al interfeței, aplicația pentru cameră a primit un retuș, devenind astfel și mai ușor de utilizat. Acum nu mai este necesar să sapi printr-un submeniu pentru a găsi toate diferitele moduri de fotografiere disponibile – acestea sunt listate în partea de sus într-un antet de unde puteți să glisați la stânga și la dreapta pentru a răsfoi rapid diferitele opțiuni. Aplicația a devenit și un ea fel de centru de distribuție, oferind acum posibilitatea de a da share la ultimele fotografii direct pe rețelele sociale.

Dincolo de aceste artificii pe partea de software, cele mai mari inovații ale camerei le regăsim la capitolul hardware. Camera principală atât de pe S9 cât și de pe S9+ beneficiază acum de o diafragmă mecanică variabilă, de exemplu, mergând de la F1.5 la lumină scăzută până la F2.4 în condiții mai luminoase. Pasionații de fotografie se pot juca acum în meniul pro, având posibilitatea de a regla manual expunerea la oricare dintre aceste două moduri. Iar dacă nu sunteți familiarizați cu astfel de opțiuni, puteți sta liniștiți, modul automat face în continuare o treabă grozavă.

În afară de acest aspect, Samsung se aliniază și el acum ultimului trend, și adaugă la camera principală de pe spate încă o cameră, dedicată special zoom-ului optic fizic de 2x.

Samsung a lucrat mult la îmbunătățirea opticii în condițiile de iluminare scăzută. Compania a comparat evoluția camerelor cu capacitățile fizice de adaptare a ochiului uman, S9 fiind acum capabil de a face o fotografie la un nivel de întuneric similar cu ce putem distinge cu ochiul liber. Practic, noul sistem capturează șaisprezece expuneri diferite ale unei singure scene pe care le compară automat. Rezultatul este o imagine mai fină și mai luminoasă, cu mai puțin din fenomenul de ascundere / distrugere a detaliilor. Pe scurt, ceea ce înainte era realizabil doar cu ajutorul unui flash, Galaxy S9 știe să facă acum și fără.

Aceasta nu este singură îmbunătățire pe care o aduce compania la cameră. Noul Galaxy S9 vine acum cu un mod nou slow-motion care poate efectua captură video cu până la 960 cadre pe secundă, timp de 0,2 secunde. Deși este una dintre caracteristicile mai impresionante ale camerei, e necesar să o vedeți live în acțiune pentru a înțelege mai bine despre ce este vorba.

Camera a fost personajul principal al prezentării, dar în afară de asta mai merită menționat că Galaxy S9 păstrează în continuare conectorul audio jack de 3.5mm, are difuzoare noi care produc sunet surround și sunt cu 40% mai puternice față de modelul anterior, plus implementarea unui sistem nou de Emoji AR, replica dată de Samsung la Animoji prezentat de Apple toamna trecută.

În concluzie, la o primă vedere, Galaxy S9 și S9+ ar putea fi considerate un fel de Galaxy S8.5, dar cu o cameră cu mult îmbunătățită. Bineînțeles, va avea instalat din fabrică Android 8.0 Oreo. Telefonul a fost lansat astăzi, va fi disponibil în 4 culori (black, purple, blue, white) și va ajunge în magazine începând cu data de 16 martie.

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button