Telefoane

Samsung, ti-e frica de Apple? Ce ascunde lansarea lui Note 5 si Galaxy S6 Edge Plus pe 12 August?

Samsung, ti-e frica de Apple? Raspuns: DA! Cel putin la prima vedere. Galaxy Note 5, cel mai important reprezentant al celei de-a doua serii de dispozitive cheie lansate de Samsung peste an, dar si anuntatul S6 Edge Plus, si-au schimbat data lansarii cu aproape o luna de zile mai devreme, pe 12 august, fata de obisnuita data de lansare in primele zile ale lui septembrie, in avanpremiera IFA la Berlin. Si nu poate exista decat o singura explicatie: Samsung vrea sa evite uriasul coverage de care vor beneficia iPhone 6s/6s Plus, care vor fi lansate ca de obicei spre jumatatea lui septembrie.

Este… buna aceasta miscare? Pe termen scurt, DA. Nu mai sunt alte lansari la jumatatea lui August, sau in nici un caz de asemenea anvergura. Deci Note 5 va beneficia de toata atentia presei. In plus, Samsung probabil spera ca lansarea asta „in avans” va insemna un head start in materie de vanzari in Q3 si Q4 2015 in fata celor de la Apple. Pana la momentul lansarii lui 6s, Samsung va avea totul gata pentru a satisface comenzile. Pe termen lung? NU. Nu este benefica. Este un pas inapoi, o infruntare a nervilor pe care Apple a castigat-o. (Bine, financiar a castigat-o demult, in conditiile in care raportarile arata ca Apple inhata 92% dintre profiturile obtinute in industria de smartphone-uri).

Aceasta „eschiva” in fata Apple este paguboasa pe termen lung, si este pacat, in conditiile in care, tehnologic vorbind, Samsung, odata cu S6 Edge, era singura companie capabila sa faca fata din mai toate punctele de vedere Behemoth-ului din Cupertino, dar acum ii lasa pe Apple stapani peste campul de batalie, si mai siguri pe ei ca niciodata.

Related Articles

Back to top button