IFA 2022PCTECH

Samsung 990 Pro stoarce și ultimul strop de performanță din PCIe 4.0

După ce m-am jucat preț de câteva minute bune cu Odyssey Ark și am învățat cum funcționează nebunia asta de monitor, am luat expoziția celor de la Samsung la pas și am aruncat o privire la mediile de stocare ale producătorului. Odată ajuns în zona dedicată, am dat nas în nas cu noul flagship al producătorului și am aruncat o privire la noua gama de SSD-uri portabile care oferă ceva pentru toată lumea. Dar până să ajungem la ele, vreau să vorbim despre noua bijuterie a coroanei.

Pe măsură ce vitezele de transfer pun la grea încercare controllerele de memorie, nevoia de răcire suplimentară a crescut. Și uite-așa, Samsung 990 Pro vine cu un heatsink arătos, dar subțire. În acest fel, poți să-l montezi în orice, fie că e vorba de PC, laptop sau PlayStation 5. Noul vârf de gamă folosește în continuare magistrala PCIe 4.0, doar că stoarce și ultimul strop de performanță din aceasta, cu viteze care ating 7.450MB/s la citire și 6.900MB/s la scriere. Controllerul dezvoltat in-house este extrem de eficient, iar producătorul se laudă cu faptul că vitezele astea pot fi susținute pe perioade lungi de timp.

Samsung T7 oferă câte ceva pentru orice tip de utilizator

Mediile de stocare portabile de la Samsung nu sunt o noutate prin biroul Zona. Folosim zilnic câteva T5-uri pentru transfer de fișiere foarte mari și până acum, niciunul nu ne-a creat vreo problemă. Iar asta în condițiile în care sunt la noi de vreo trei ani, iar o bună parte din această perioadă au fost utilizate ca mediu de stocare pentru camerele de filmat din studio.

Seria de SSD-uri portabile Samsung T7 nu este neaprat nouă, fiind lansată în prima jumătate a acestui an, dar este pentru prima dată când le văd pe toate în același loc. Iar pentru cei care nu știu, în comparație cu modelele mai vechi, astea nu mai vin doar în formatul clasic. Acum ai trei variante dintre care poți alege:

  • T7 cu o greutate de numai 58 de grame și viteze de până la 1.050MB/s la citire și 1.000MB/s la scriere;
  • T7 Touch, adică același SSD cu senzor de amprentă pentru securitate sporită;
  • T7 Shield aka. cea mai nouă adiție din această serie care îți protejează datele în fața căzăturilor de până la 3 metri înălțime, iar certificarea IP65 te asigură că praful sau o stropeală accidentală nu îți vor pune în pericol fișierele.

Samsung @ IFA 2022

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button