PC

Samsung sporește producția de HBM2

O veste bună vine de la Samsung pentru cei care se tem că plăcile video ce folosesc HBM2 vor costa mereu peste mia de dolari. Compania anunță că a mărit capacitatea de producție pentru acest tip de memorie.

Mai exact, Samsung a dezvăluit că a mărit volumul de producție pentru modulele HBM2 de 8GB, nu cu care ne așteptăm ca plăcile video RX Vega să fie echipate. Compania susține că soluția sa oferă un factor sporit de performanță, din cauza modului în care straturile de memorie sunt conectate, alături de protecție de supra-încălzire.

Ce e drept, nu veți vedea prea curând plăci video care să se folosească de aceste module pe piață, din moment ce producția lor abia acum decolează. Dar anul viitor așteptăm cu toții să vedem ce plăci video noi își vor face apariția, și dacă noul standard GDDR6 va putea să facă față HBM2-ului. Volumul sporit de producție al memoriei va însemna și o scădere a prețului. Poate că nu va ajunge la același nivel ca GDDR, dar poate va scădea suficient de mult cât să permită realizarea de plăci video mai compacte. Depinde acum și dacă cei doi producători principali de plăci video, Nvidia și AMD, vor cumpăra memorie de la Samsung sau nu.

Asta cel puțin pe segmentul de plăci dedicate publicului general, fiindcă în sectorul de High Performance Computing ar fi foarte util să ai 32GB de VRAM foarte rapid, indiferent de forma pe care o ia placa video.

[TechPowerUp]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button