PC

Samsung și TSMC ar avea probleme cu procesul de 10 nanometri

Anul viitor ar trebui să marcheze apariția primelor dispozitive electronice comerciale care folosesc procesoare construite folosind procesul de fabricație de 10 nanometri.

De la Intel ne așteaptă Cannonlake, iar pe partea de mobile ar trebui să avem parte de procesoare noi de la Apple și Qualcomm. Ar trebui… fiindcă deocamdată nu prea pare atât de sigur.

Conform celor mai recente vești care umblă prin presa din Taiwan, TSMC are probleme cu procesul de producție pentru 10 nanometri. Randamentul nu este la un nivel acceptabil, rezultând în multe procesoare defecte, nefuncționale și în general neutilizabile. Pierderile ar fi în acest moment prea mari pentru ca procesul de 10 nanometri să fie utilizat la scară largă, așa cum este cel de 14 nanometri. Povestea pare că se repetă și în cazul uzinelor Samsung, care ar avea un randament și mai slab ca TSMC.

Informațiile nu au fost deocamdată confirmate de cele două companii, dar în cazul în care se adeveresc, va însemna amânări pentru companii care se bazau pe acest proces pentru noile lor produse, cum ar fi Apple.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

3 comentarii

  1. In ultimul timp Samsung produce cam multe produse.Din pacate asta se vede pentru ca,calitatea a inceput sa cam lase de dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button