MORE

Samsung si Oculus anunta o noua casca Gear VR la un pret foarte mic

Samsung si Oculus pregatesc o noua casca Gear VR imbunatatita, la un pret accesbil. Acest accesoriu va fi disponibil in luna Noiembrie in US la un pret de 99$. Noua casca VR este compatibila cu telefoane precum Samsung Galaxy S6, Galaxy S6 edge, Galaxy Note5 si Galaxy S6 edge+.

Casca are o greutate de 310 grame si este mai usoara decat modelul anterior. Companii precum Lionsgate, Netflix, Hulu si 20th Century Fox au anuntat ca umreaza sa produca continut special pentru acet tip de accesoriu, asadar in viitor vom putea urmari serialele si filmele preferate pe o asemenea casca VR.

Dacă prețul vi se pare mic, comparativ cu alte căști de realitate virtuală, țineți cont că Gear VR nu este un dispozitiv ce poate funcționa pe cont propriu. Aveți nevoie de un telefon mobil Samsung, ce va acționa pe post de ecran.

Casca în sine este echipată cu lentile speciale pentru emularea a unui câmp de vedere mai apropiat de cel uman, și un touchpad care permite interacțiunea cu ce se întâmplă pe telefon. Altfel, ar tot trebui scos, sau în mod constant pipăit cu pleoapele pentru a putea controla în vreun fel experiența.

Nu ar trebui să vă așteptați ca Gear VR să ofere același nivel de calitate oferit de soluții mult mai scumpe, precum Oculus Rift, sau la aplicații la fel de variate.

[Engadget]

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Back to top button