MORE

Samsung renunta la Android in favoarea lui Tizen pentru ceasurile sale

Google doar ce a dezvaluit ca Android Wear va capata un upgrade insemnat in varianta 2.0, iar Samsung deja anunta ca nu va mai folosi sistemul de operare pentru produsele sale.

Compania a dezvaluit ca a incetat productia si dezvoltarea pentru dispozitive care sa foloseasca Android Wear si ca nu sunt planuri pentru a mai folosi acest sistem de operare pe viitor.

In schimb, toate iteratiile viitoare ale produselor de tipul Wearable, ca un Smartwatch, realizate de companie vor folosi sistemul de operare Tizen. Acesta este bazat tot pe Linux, la fel ca Android Wear, dar este dezvoltat intern de catre Samsung si folosit la o varietate de alte produse vandute de companie. Nu este vorba doar de solutii de comunicare, ci pana si electrocasnice, ca frigidere.

Aceasta schimbare probabil va avea ceva efect asupra propagarii lui Android Wear, dar nu prea mult, din moment ce grupul de companii care folosesc Tizen pentru astfel de dispozitive se rezuma in mare parte la Samsung. Android Ware 2.0 poate ca nu va fi integrat in urmatoarele iteratii de Galaxy Gear, dar sunt numerosi alti producatori care se vor folosi de el.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button