Știri ITTECH

Samsung reduce producția de playere Blu-Ray

Cu mai bine de un deceniu în urmă a sosit pe piață un nou standard de disc optic, Blu-Ray, unul cu o capacitate imensă, comparativ cu un DVD, și cu un cost pe măsură. Dar cu timpul a devenit mai ieftin, capacitatea a crescut, iar prin 2016 Samsung se lăuda că a devenit prima companie care să lanseze un player 4K pentru aceste discuri.

Trei ani mai târziu, internetul a devenit mult mai rapid pentru foarte mulți oameni, iar Samsung anunță că renunță la producția de playere Blu-Ray 4K pentru SUA și că va reduce producția celor pentru rezoluție 1080. Compania nu renunță complet la această tehnologie, nu deocamdată, dar dă semne că ar intenționa să pună această tehnologie pe undeva într-un raft prăfuit. Nu ar fi prima care să renunțe la Blu-Ray, și probabil nu va fi ultima.

Adoptarea standardului Blu-Ray a fost afectată sever în ultima vreme de propagarea serviciilor de streaming video, precum și a internetului din ce în ce mai rapid în mai multe părți ale lumii. Standardul nu a fost înlocuit de unul nou, fizic, și probabil nici nu va fi prea curând. Nu doar din cauza serviciilor de streaming, dar și în sectorul de stocare sau transfer a datelor. Costul din ce în ce mai mic al memoriei flash și viteza sa de transfer face ideea de a sta minute în șir pentru a scrie un disc destul de arhaică și inconvenabilă.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button