TECH

Samsung QLED Q8 – O bestie care ajunge pana la 189cm!

Samsung a anuntat in vara noua serie de televizoare care utilizeaza tehnologia QLED, dezvoltata tot de catre ei. Samsung Q8 este numele seriei noi de televizoare, iar cel de fata vine disponibil in trei variante, una cu diagonala de 138cm, una de 163cm si una de 189cm. Am reusit sa punem si noi mana pe un model de 55 inch, iar noul design ne-a placut.

Televizoarele din aceasta gama sunt curbate, iar aceasta curbura se presupune ca ofera o imagine mai imersiva decat in mod normal, evident cu conditia ca ecranul sa fie generos. Ecranul este compatibil cu HDR10 deoarece este pe 10 bit si ofera pana la 2000 niti luminozitate. Panoul QLED ofera o gama larga de culori cu un contrast ridicat. Culorile sunt foarte bune, chiar si cand urmaresti posturi TV. Am urmarit postul TVR HD, iar scalarea la rezolutia 4K este foarte buna, dar evident nu se compara cu continutul nativ 4K. Pentru continut 4K putem utiliza Netflix sau Youtube, fara sa luam in calcul posibilitatea de a atasa un calculator la acest display. Sistemul de operare este simpu si intuitiv, acesta se misca bine fara a da senzatia ca este ingreunat de ceva.

Avem disponibile cateva aplicatii, dar speram ca pe viitor aceasta lista sa fie extinsa. Telecomanda are un design atragator cu elemente din metal, la fel ca designul televizorului.  Este disponibil chiar si un browser de internet cu care putem naviga, dar va recomandam sa atasati o tastatura pentru a putea scrie mai usor si eventual un mouse. Continutul 4K de pe Youtube arata foarte bine, dar trebuie sa dispuneti de o conexiune la internet rapida, pentru ca altfel rezolutia clipului va fi scazuta automat, iar continutul afisat va fi pixelat sau va ramane blocat. Televizorul este subtire, si necesita o unitate externa pentru a putea functiona.

Aceasta unitate este ca un mic PC, iar pe viitor, cand Samsung va lansa modele noi din aceasta serie, nu trebuie decat sa schimbati ecranul. Acest sistem a devenit practic un PC, unde avem separat unitatea si monitorul. Unitatea externa beneficieaza de intrari HDMI si USB, chiar si de un card C.I.

Desi aceasta integreaza WiFi, avem la dispozitie si o mufa LAN. Noi am setat profilul de culoare standard, dar pentru cine doreste culori mai explozive, poate alege profilul dinamic. Daca va permiteti suma de putin peste 20.000 LEI va recomandam modelul cu 189cm diagonala.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button