TECHTech&ITTelefoane

Samsung produce un modul de 12GB de RAM pentru mobile

În acest moment sunt șanse foarte bune că următorul vostru telefon va avea mai multă memorie RAM decât PC-ul vostru de acum doi ani, sau poate chiar cel actual.

Iar asta nu se va schimba prea curând, pentru că Samsung a dezvăluit că a început producția în masă a unui nou modul de memorie. Acesta este de tipul LPDDR4X și are o capacitate de 12GB. În ciuda acestei cantități de memorie, nu este folosit în noua generație de telefoane Galaxy.

Modulul este construit folosind tehnologia procesul cel nou de 10 nanometri, ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere un spor la consumul de energie, față de ce găsiți în modelele aflate acum pe piață. Cu siguranță își va face apariția la generația următoare, poate chiar la Galaxy Note 10, și la diverse alte dispozitive în viitorul nu foarte îndepărtat.

Și ce veți putea face cu 12GB de memorie RAM pe un telefon mobil? Multi-tasking, probabil. Și, cine știe, poate când ajungem al 16GB de RAM și la procesoare ARM ceva mai deștepte, vom putea rula și un sistem virtual pe un mobil, fără nici un fel de stres, în care putem rula alte sisteme de operare. Poate sisteme de operare mai utile ca Android și iOS, cum ar fi OS/2 sau Windows 3.1.

[CNet]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button