Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Samsung produce memorii DDR4 de 128GB

/
/
/
img

Aveti acum cumva in PC-ul vostru cel putin un stick de memorie DDR 2 cu o capacitate de 1GB? Daca da, stati jos, Samsung vrea acum sa va sperie. Compania anunta ca a inceput productia unui nou tip de DIMM, facut cu tehnologie de tip TSV, care permite conectarea intr-o capacitate mai mare a modulelor de memorie, dar aducand in acelasi timp un spor de performanta si o reducere la jumatate a consumului de energie.

Ce inseamna asta? Inseamna ca au facut un singur stick de RAM, DDR4, cu o capacitate de 128GB. Da, 128GB. Aproximativ mai mult decat suporta placile voastre de baza actuale, acum intr-un singur stick de memorie.

Desigur, acest stick nu este inca destinat publicului larg, in mare parte pentru ca fizic nu ai unde sa il bagi in asa fel incat sa functioneze. Doar platforma X99 suporta 128GB de RAM, dar chiar si atunci ar fi numai un singur stick de memorie, invalidand suportul pentru memorie quad channel.

Samsung a gandit memoria pentru segmentul Enterprise, cu servere si computing de performanta inalta. Poate peste vreo 2-3 ani sa avem placi de baza dedicate omuletilor de rand care sa suporte atat de multa memorie.

Si cam care ar fi pretul unui astfel de stick de memorie? Nu are rost sa intrebati daca numele vostru nu se termina cumva in „Incorporated”.

[Overclock3D]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar