MORE

Samsung produce HBM2 in masa

Samsung a dezvaluit ca a inceput productia in masa a noului standard de memorie HBM2.

Spre deosebire de predecesorul sau, HBM2 va avea un avantaj foarte mare, adica pe langa faptul ca ofera densitate superioara si performanta mai buna. Acel avantaj este ca nu va fi produs de o singura entitate, ci de mai multe companii, precum gigantul Samsung care a inceput sa scoata pe banda rulanta module de memorie.

Samsung produce in acest moment module de 4GB, rezultate prin suprapunerea a 4 chip-uri de 8Gb, care ofera o latime de banda de 256GB/s. Mai mult ca HBM1 si cu mult mai mult ca GDDR5.

Aceste module sunt destinate segmentului enterprise, aplicatiilor HPC si solutiilor grafice avansate. Prin coincidenta, Nvidia este una din companiile care si-a anuntat intentia de a cumpara memorie de la Samsung pentru productia placilor sale video, asa ca faptul ca a inceput productia in masa este un semn foarte bun.

Costul momentan al memoriei HBM inca este mare, comparativ cu GDDR5, dar la fel ca orice alt tip de memorie, pretul sau va scadea simtitor pe parcursul urmatorului an. La urma urmei, cand DDR4 a fost lansat costa excesiv de mult, iar acum este aproape la fel de ieftin ca DDR3.

[Overclock3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close