PCȘtiri ITTECH

Samsung pregătește un SSD nou de 4TB

Visați la un viitor în care puteți abandona rugina rotativă în favoarea unei tehnologii moderne, solide, statice, rapide, de 4TB și puțin probabile să vă piardă toate datele la o zdruncinare? Aveți vreo 2000 de euro?

În cazul în care ați răspuns da, atunci Samsung are o soluție pentru voi sub forma unui nou SSD din seria 860 Pro, cu o capacitate de 4TB. Care serie 860 Pro, vă întrebați? Cea care încă nu a fost anunțată, dar era listată pentru o vreme pe pagina oficială a companiei. Încă mai poate fi văzută printre primele rezultate de pe Google, doar că acum link-ul duce către o pagină inexistentă.

SSD-ul prezintă viteze de citire/scriere de 560/530MB pe secundă, cam pe cât de mult poate avea în limita standardului SATA3. Nu sunt detalii despre cât de bine se descurcă la partea de citire aleatoare, dar fiind bazat pe același V-NAND ca SSD-urile din seria 900, probabil se descurcă bine la acest capitol.

Prețul listat e de 1900 de dolari, ceea ce se va traduce în vreo 2000 de euro pe la noi, cel mai probabil. Știu, este mult… este excesiv de mult, dar vorbim de 4TB. Faptul că este doar de vreo 20 de ori mai scump ca un HDD de aceeași dimensiune este un semn bun că ne îndreptăm într-o direcție în care SSD-urile atât de mari vor costa într-o bună zi… 1000 de euro. Ce e drept, generația anterioară costă în momentul actual cam 1500 de dolari/euro pentru aceeași capacitate.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button