TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Samsung pregătește un SSD comerical de 8TB

Și încă unul de 1TB

O listare neprevăzută de pe Amazon a dezvăluit ceva ce Samsung încă nu a anunțat în mod oficial, două SSD-uri din seria QVO. Dar nu 860 QVO-ul ce este deja pe piață, ci 870 QVO, în variante de 1 TB și 8 TB.

Conform listării, ce acum a fost îndepărtată, noile SSD-uri vor sosi pe 30 iunie și, respectiv, pe 24 august. Prețurile pentru acestea sunt de 130 de dolari pentru modelul de 1TB și de 900 de dolari pentru modelul de 8TB. Pe meleagurile noastre probabil vor fi traduse 1:1 în euro, fiindcă lumea ne urăște, dar măcar modelul de 1TB este cam la același preț ca modelul curent 860 QVO.

Cât despre cel de 8TB, da, va fi foarte scump, dar până acum nu prea erau multe modele cu o asemenea capacitate gândite pentru muritorul de rând. Erau modele pentru sectorul Enterprise în mare parte, cel puțin cele în format 2.5 inch. Cele care erau cât de cât gândite pentru userul de rând tindeau să fie de tipul PCI-E și să coste cam de două ori mai mult ca cel de față. Ce e drept, erau mai rapide. SSD-urile de aici sunt SATA 3, așa că nu ar trebui să vă așteptați la prea multă viteză, față de un NVMe. Iar în cazul în care sunt aproape pline, performanța tinde să scadă. Dar la 8TB nu cred că este vreo problemă.

De asemenea, fiind vorba de QVO (QLC în varianta Samsung) anduranța nu este la fel de bună ca la un SSD ce folosește MLC, sau TLC.  Dar, iarăși, la 8TB nu cred că asta va fi vreo problemă pentru uzul casnic.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button