PC

Samsung pregătește un SSD 850 Pro de 4TB

Samsung va lansa la CES, în luna ianuarie, un model nou de SSD din seria 850 Pro. Cum diferă acesta de modelele care sunt deja pe piață? Răspunsul este simplu, are 4TB.

Acesta este primul SSD comercial de 4TB, disponibil pentru publicul larg, care să fie construit folosind memorie de tipul MLC. Diferența principală a tehnologiei, față TLC-ul folosită pentru 850 Evo, este că MLC oferă un grad mai mare de durabilitate. Memoria poate fi scrisă și rescrisă complet de mai multe ori până când va ceda.

Acest SSD însă nu va aduce cine știe ce spor de performanță, deoarece este făcut să funcționeze pe o interfață SATA 3. Asta înseamnă că deși există mai multe chip-uri de memorie, acestea nu pot opera în paralel la viteze care să atingă măcar 600MB/s. Pentru viteze mari tot va trebui să apelați la soluții NVMe, ca seria Samsung 900, care sare de 2000MB/s pentru citire.

Prețul pentru acest SSD nu a fost anunțat, dar modelul 850 Evo costa în jur de 1500 de dolari, așa că 850 Pro probabil va atinge 2000 de dolari.

CES 2017 se va desfășura între 5 și 7 ianuarie.

[Overclock 3D]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

19 Comments

  1. Mai incape storage in cutiutele astea mici de la Samsung? Au preturi mari deocamdata insa se merita. Avand in vedere ca exista deja pocket PC’s pe piata si monitoare de 24″ care se pot ingloba intr-un cutiuta de marimea unui portofel am ales un secol 21 minunat sa ne traim zilele…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close