TECH

Samsung pregătește telefoane cu 6GB de RAM

Dacă vă uitați acum la telefonul vostru cu 512MB de RAM și suspinați, aveți puțină răbdare, pentru că Samsung tocmai dezvăluit ceva nou. Un modul de memorie ce face posibilă îngrămădirea a 6GB de RAM într-un telefon.

Acest modul este primul din industrie care să înmagazineze 12 Gb de memorie într-un pachet suficient de mic pentru a fi practic în aplicații mobile. Dimensiunea sa este aceeași cu cea a unui modul actual de 8 Gb, ce se găsește în majoritatea telefoanelor.

Dacă numărul vi se pare mare, țineți cont că un Gigabit (Gb) este de opt ori mai mic decât un Gigabyte (GB). Așa că din acei 12 Gb aveți 1.5G GB de RAM. Patru astfel de module la un loc vor rezulta în 6GB de memorie RAM, în timp ce tehnologia veche permitea numai 4GB, tot cu patru module.

Cantitatea nu este singurul avantaj pe care îl oferă noua memorie. Viteza va crește simțitor, rata de transfer fiind de 4.266 Mb/s, cu 30% mai mult față de memoria RAM implementată acum în telefoane.

Tehnologia dezvoltată de Samsung este bazată pe un proces de fabricație de 20 de nanometri și varianta Low Power a DDR4. Aceasta este o variație a memoriei RAM menită să funcționeze cu un consum mai redus de energie, față de cea folosită pentru un PC.

Și având în vedere că DDR4 în sine consumă mai puțină energie decât DDR3-ul găsit acum în majoritatea telefoanelor, vă puteți aștepta, indiferent de cantitatea de memorie folosită, ca noul RAM să consume cu 20% mai puțin. Asta va spori cu siguranță longevitatea bateriei.

Telefoane cu 6GB de memorie RAM vor fi disponibile pe piață atunci când  Samsung va lansa noua serie Galaxy, anul viitor. Alte companii cu siguranță vor avea propriile lor modele disponibile în viitorul nu foarte îndepărtat.

[Pocket Now]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button