TelefoaneȘtiriTech&IT

Samsung a început lansarea celui mai recent patch de securitate pentru telefoanele lor

Un nou patch de securitate reprezintă un motiv cât se poate de bun să-ți actualizezi telefonul. Dacă alegi să faci asta, poți sta liniștit știind că ești mai protejat de tot felul de atacuri cibernetice periculoase și dăunătoare. Iar Samsung tocmai a început roll-out-ul pentru cel mai recent astfel de patch de securitate.

Primul model care a primit actualizarea (pe numele ei N970FXXS8HVL3) este deja bătrânul Samsung Galaxy Note 10, ceea ce poate părea suspicios la început. Practic, Samsung a ales să lanseze actualizarea pe un model destul de vechi de telefon în loc să prioritizeze modele noi precum seria Galaxy S23. Dar există un motiv pertinent pentru asta.

Dacă o actualizare are probleme pe care inginerii nu le-au descoperit atunci când au dezvoltat patch-ul, nu ar fi cea mai bună mișcare să o lanseze direct pe modelele de top. Astfel, Samsung au făcut o mișcare inteligentă și i-au transformat pe posesorii de Note 10 și Note 10+ într-un soi de beta testeri. Astea fiind zise, până acum nu am văzut raportate probleme serioase, deci sunt convins că vom vedea cât se poate de curând actualizarea și pe alte modele din catalogul producătorului.

La scurt timp după lansarea pe seria Note 10, Samsung a împins acest patch și pe modelele din seria Galaxy S21 din Europa, dar și pe modelul Samsung Galaxy A73 din Malaezia. Dar ce conține mai exact acest patch de securitate? Ei bine, multe fix-uri și îmbunătățiri venite atât de la Google cât și de la Samsung. Pe pagina oficială, Samsung se laudă ca a rezolvat nu mai puțin de 20 de vulnerabilități, cu grad de risc de la moderat la mare.

Dacă totul merge cum trebuie, toate modelele producătorului care încă primesc suport vor avea disponibilă și această actualizare de securitate pe luna ianuarie până pe 1 februarie. Pe lângă asta, este așteptat și o versiune nouă de OneUI, mai exact 5.1. Nu se știu încă prea multe detalii despre funcțiile noi care vor fi introduse, dar specialiștii spun că nu mai avem mult de așteptat până când și aceasta va fi disponibilă.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button