MORE

Samsung nu se multumeste doar cu industria de electronice si telefonie mobila

In timp ce Samsung Electronics si companiile partenere incearca sa furnizeze, tardiv, ce-i drept, tehnologie pentru producatorii de automobile, companiile rivale deja isi intaresc legaturile si intelegerile cu aceasta industrie.

Datele pe care le ofera Thomson Reuters IP & Science ne arata ca Samsung, dar si alte grupuri afiliate, se afla in plin program de cercetare si dezvoltare in domeniul tehnologiei auto. Aceasta cercetare se refera, in special, la vehiculele electrice si componentele electrice pentru automobilele ce provin din 2010. Totusi, analiza nu a inclus si o statistica din 2013.

Samsung este inca la inceput de drum in aceasta industrie si nu a dorit sa dezvaluie, deocamdata, strategia dupa care se ghideaza, cu toate ca tentatia este evidenta.

Producatorii de automobile dezvolta noi tehnologii cu copul de a spori siguranta si de a oferi sisteme de conectivitate pentru smartphone-uri sau divertisment mult mai performante. De asemenea, isi doresc sa creeze spatiul propice pentru intrarea pe piata a companiilor de tehnologie. Toate aceste actiuni vor costa aproximativ 500 de milioane de dolari, dupa cum estimeaza Dominique Bonte, analist de cercetare ABI.

Bonte adauga faptul ca exista doua tendinte: masinile vor deveni un dispozitiv conectat software, sau  intregul ecosistem mobil si ICT devine extrem de interesat de a avea un rol in aceasta evolutie.

Cei de la LG Electronics au dezvoltat deja un parteneriat cu General Motors in octombrie, in timp ce Nvidia Corp, companie cunoscuta pentru procesoare grafice de jocuri pe console sau laptop-uri, anunta ca cipurile sale se vor afla in mai mult de 30 de milioane de masini in urmatorii trei sau patru ani. Astfel, Samsung este codasa acestor idei de dezvoltare tehnologica. In orice caz, nu exista nicio dovada concludenta care sa ateste faptul ca Samsung dezvolta propria industrie tehnologica de automobile.

In 2010, Samsung a anuntat a doua sa incursiune in industria automobilelor, bateriile auto fiind una dintre cele mai avantajoase afaceri. Compania se afla acum pe locul 6 in lume, intr-un top al producatorilor de baterii auto electrice.

In acest moment, Samsung detine o gama variata de aparatura tehnologica pentru masini. Printre cele ma cautate dispozitive sunt: sistemul de detectare a somnului, sistemul de alerta pentru tentative de spargere, dar si un ecran transparent pentru a arata directiile sau informatii privind traficul.

Samsung Display a relatat faptul ca perspectivele de dezvoltare sunt excelente. Firma de consultanta McKinsey a declarat intr-un raport in 2014 ca veniturile ar putea ajunge la 180 de milioane de euro pana in 2020.

Reprezentantii Samsung recunosc ca poate trece destul de mult timp pana cand tech arms, altele decat Samsung SDI, sa aiba vanzari semnificative.

Samsung ar putea veni din urma aplicand strategia celor de la LG Electronics. Astfel ar fi nevoiti sa lucreze cu colaboratori.

„Este important pentru un furnizor sa isi poata vinde nu doar o componenta unica, ci intreaga platforma”,este de parere analistul Dominique Bonte.

[Reuters]

 

Articole asemanatoare

Back to top button