Tech&ITHiFi-TVRSS PaginaDeMedia

Samsung ne ofera detalii despre TV-ul sau 8K fara margini

Televizorul bezel-less de la Samsung este intr-adevar un produs real si a fost anuntat la CES 2020. Singura piedica care sta intre masele de cumparatori si acest model este faptul ca este disponibil doar cu rezolutia 8K, ceea ce il va face extrem de scump. O varianta 4K nu ar fi fost deloc rea si ar fi facut acest design mai accesibil pentru o plaja mai mare de cumparatori, dar probabil nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca trebuie sa platim un pret premium pentru ceea ce Samsung numeste Infinity Display. Preturile nu au fost dezvaluite inca, la fel ca si data de lansare; oricum, modelele noi de televizoare Samsung apar prin primavara.

Samsung Korea a postat cateva detalii mai devreme prin intermediul unui comunicat de presa; Samsung va gazdui un eveniment First Look dedicat televizoarelor, Duminica in Las Vegas in cadrul CES 2020.

Noul QLED 8K foloseste 99% din suprafata frontala pentru ecran. Exista o margine, dar aceasta are 2.3mm deci este practic isesizabila. In acelasi timp, televizorul in sine este extrem de subtire, avand o grosime de numai 15mm.

Samsung foloseste un sistem AI intregrat in televizor care scaleaza continutul afisat, ca acesta sa para mai aproape de rezolutia 8K nativa. Anul trecut, continutul 8K insa a cam fost absent de la CES, iar anul acesta nu schimba absolut nimic, fapt care face recomandarea unui TV 8K foarte dificila in 2020. Samsung incearca sa faca chiar si continutul de pe platformele de streaming sa arate mai bine cu ajutorul tehnologiei „AI ScaleNet” care previne pierderile de date in calatoria continutului de pe serverele companiei pana la TV-ul tau. Primul partener in acest proiect este Amazon Prime Video.

Samsung spune ca TV-ul include si o setare adaptiva a imaginii care ajusteaza luminozitatea si contrastul pe baza mediului in care este asezat televizorul. La fel ca si cu celelalte TV-uri produse de compania coreeana, modelul 8K QLED foloseste tehnologia de culoare Quantum Dot. De asemenea, te-ai astepta ca un TV fara margini vizibile sa fie slab cand vine vorba de audio, insa conform Samsung, acest model nu are probleme. O tehnologie numita OTS+ (Object Tracking Sound Plus) recunoaste cand pe ecran sunt obiecte in miscare si incearca sa mute sunetul de-a lungul difuzoarelor intr-o maniera realista, producand astfel un rezultat despre care compania sustine ca se aseamana unui sistem audio 5.1 surround. Pe langa asta, mai exista si functia „Q-Symphony” care optimizeaza sunetul folosindu-se atat de boxele TV-ului, cat si de un soundbar conectat la acesta.

Cat despre caracteristicile smart ale acestui model, QLED 8K ofera suport pentru Bixby, Amazon Alexa si Google Assistant. Se poate conecta rapid cu telefoane cu Android pentru functia de mirroring prin simpla apropiere a acestora de televizor. Inca raman cateva semne de intrebare referitor la cum va functiona aceasta tehnologie, insa ne vom face o idee mai buna cand vom vedea noul televizor in carne si oase.

The Verge

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button