TECHRSS PaginaDeMedia

Samsung și Manna se aliază pentru electronice livrate cu drona

Nu-i așa că e frumoasă viața? Stai pe net, vrei să îți comanzi ceva, un telefon nou, de pildă, ți-l comanzi și ți-l aduce drona. Cum sună asta? Pentru că irlandezii sunt primii care vor beneficia de acest tip de livrare, în cazul în care achiziționează gadget-uri produse de Samsung. Acesta este rezultatul parteneriatului dintre producătorul sud-coreean și Manna, o companie irlandeză specializată în curieratul cu ajutorul dronelor.

Orașul Oranmore este punctul de pornire al acestei inițiative. Samsung menționează că dronele personalizate pot livra produse din catalogul acestora, de tipul smartphone sau smart watch, în aproximativ trei minute, zburând cu o viteză maximă de 60 km/h. Evident, singurele condiții sunt ca pachetele să aibă dimensiuni rezonabile și clienții să comande produsele din magazinul online Samsung, filiala irlandeză.

Despre Samsung și drona harnică

Ce-i drept, dronele operează pe o rază de doi kilometri de la punctul de plecare, dar afacerea companiei Manna este destul de profitabilă. Locuitorii din Oranmore sunt deja buni prieteni cu dronele zumzăitoare, care livrează chiar și fructe, legume și medicamente, grație unui parteneriant anterior cu firma Tesco. Nu, nu știu dacă pepenii au o dimensiune eligibilă.

Samsung Manna livrare cu drona

Samsung și Manna doresc să-și extindă serviciul livrării cu drona pe piața globală, dar sunt conștienți că asta ar însemna să devină concurenți pentru alte servicii asemănătoare deja existente. Până la urmă, Amazon tot testează livrarea cu drona de când a obținut aprobarea în 2016. De altfel, este necesar ca toate aceste companii să respecte standardele impuse de autorități, iar asta nu ar fi o problemă majoră. Administrația Federală a Aviației (FAA) a început să examineze și să ofere aprobare pentru proiecte de acest fel, precum parteneriatul dintre UPS și CVS în diferite scenarii.

Printre nume diverse cu oferte asemănătoare, un lucru e sigur. Dacă, înaine, glumeam despre ideea de livrat cu drona și South Park făcea bășcălie pe tema asta, acum dronele ar putea fi o alternativă bună în ceea ce privește menținerea activității comerciale pe timpul pandemiei. Unde mai pui că e și foarte cool?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button