Știri ITHiFi-TVTECH

Samsung lucrează la tehnologie QLED nouă

Ceva mai apropiate de OLED

Samsung se pregătește să lanseze în viitorul nu foarte îndepărtat o serie nouă de panouri QLED, cu o proprietate foarte interesantă. Fiecare Quantum Dot al ecranului va fi capabil de auto-iluminare, și ca urmare ar trebui să fie capabil și de a se stinge pe cont propriu.

Noua dezvoltare tehnologică este detaliată într-un articol publicat în revista Nature, și presupune, printre altele, înlocuirea cadmiumului toxic folosit la crearea lor cu fosfură de indiu. Noul tip de Quantum Dots are o anduranță de în jurul a un milion de ore la 100 candela pe metru pătrat, dar vor putea atinge și un nivel de iluminare (teoretic) de 100 de mii de cd/mp. Desigur, nu cu aceeași anduranță, dar totuși este ceva.

Prin faptul că permite iluminarea proprie, noua tehnologie va permite realizarea unor panouri cu un contrast mult mai bun față de ce oferă acum Quantum Dots. Ar putea chiar să se apropie de performanța pe care o poate oferi OLED, dar fără dezavantajul de ardere a imaginii.

Samsung va investi în jurul a 11 miliarde de dolari pentru a extinde capacitatea de producție pentru această tehnologie, până în anul 2025.

Ce vreau să spun este că probabil e bine că nu ați dat o căruță de bani pe un televizor mare QLED recent, să zicem la ultimele reduceri, fiindcă veți avea alternative mai bune pe piață în viitorul apropiat.

[Hexus]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button