Știri ITTECHTelefoane

Samsung pare că lucrează la propriul GPU pentru Exynos

Piața unităților de procesare grafică devine din ce în ce mai interesantă, cea mai recentă companie care dă semne că vrea să se apuce de dezvoltarea unui GPU propriu fiind Samsung.

Conform zvonurilor care zburdă în acest moment prin industrie, Samsung ar dori să înlocuiască procesorul grafic Mali, bazat pe tehnologie ARM și aflat acum în chipset-urile Exynos, cu o creație proprie. Inițial, compania ar fi încercat să obțină tehnologie de la AMD sau Nvidia, dar din moment ce nu a putut ajunge la o înțelegere cu una din cele două companii, a mers pe cont propriu.

Samsung ar încerca în acest moment să angajeze talent de la Qualcomm, AMD și Nvidia pentru a putea forma un grup capabil să proiecteze un GPU suficient de competent încât să poată fi integrat în noile sale telefoane mobile. Inițial ar fi țintite telefoanele mai firave, înainte de a sări la modelele din seria Galaxy S și Note.

Performanță mult mai mare față de ce are de oferit acum competiția nu prea ar avea acest GPU, atât pentru că este unul pentru mobile, așa că nu poate să facă minuni, cât și pentru că jumătate din telefoanele produse de Samsung oricum folosesc chipset-uri Qualcomm. Ar fi cam ciudat ca jumătate din ele să aibă performanță bizar de diferită.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button