PCȘtiri ITTECH

Samsung lansează RAM de 256 GB

Standardul DDR4 RAM ne-a făcut să credem că ar permite crearea de module de memorie cu o densitate mai mare. Iar acum Samsung este aici pentru a încerca să facă față acestei promisiuni. Producătorul coreean a afișat în această săptămână portofoliul de produse de memorie bazat pe 16 gigabiți (Gb), cu module de memorie DDR4 de până la 256 GB.

A spune că Samsung are câte un pic de ceva pentru toată lumea este o subevaluare. Compania oferă în prezent o varietate de produse DDR4 sub formă de module DIMM unbuffered (UDIMM), DIMM cu dimensiuni mici (SODIMM), DIMM înregistrat (RDIMM), DIMM cu încărcare redusă (LRDIMM) și cele cu cod de corectare a erorilor (ECD) UDIMM. Cele mai recente adăugiri la gama existentă utilizează chip-urile de memorie de 16Gb ale companiei, pe care le produce sub propriul proces de fabricare de 10 nanometri.

Pentru consumatori, Samsung oferă acum module de memorie DDR4 unbuffered de 32 Gb. Modulul (M378A4G43MB1-CTD) funcționează la 2,666 MHz, cu o latență CAS de 19 și o tensiune de funcționare de 1,2 V, așa cum este specificat de JEDEC. Din punct de vedere tehnic, procesoarele AMD Ryzen Threadripper pot suporta până la 2TB de memorie. Prin urmare, ar trebui să fie posibilă rularea a 256 GB pe platforma Threadripper. Din păcate, placile de bază X399 sunt certificate numai pentru a suporta până la 128 GB. Cu toate acestea, modulul de 32 Gb ar trebui să deschidă ușa pentru plăcile de bază viitoare, cu patru sloturi de memorie DDR4 pentru a găzdui până la 256 GB de memorie.

Utilizatorii de laptop-uri nu ar trebui să se simtă neglijați. Samsung are, de asemenea, o variantă SODIMM (M471A4G43MB1-CTD) a modulului său de 32 Gb cu specificații identice. Unitățile mobile, cum ar fi ThinkPad P52 sau linia Eurocom Sky C, vor beneficia cu siguranță de modulul Samsung SODIMM de 32 Gb.

Lucrurile devin extrem de interesante pentru clienții enterprise ai companiei Samsung. Chip-urile de memorie de 16Gb au permis producătorului NAND să ridice limita de capacitate cu până la 256 GB. Nu, nu ați citit greșit acest lucru; vorbim despre 256 GB de memorie pe un singur stick. Modulul este disponibil în formatele LRDIMM (M386ABG40M50-CYF) și RDIMM (M393ABG40M52-CYF). Acesta funcționează la 2.933MHz și are o latență CAS de 21 sau 24 în funcție de model. În ciuda capacității și frecvenței uriașe, tensiunea de funcționare a modulului respectă specificația oficială JEDEC de 1.2V.

Deși modulul Samsung de 256 GB este clar destinat pentru servere, este probabil doar o chestiune de timp înainte ca această capacitate să ajungă la consumatorul final.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button