MORE

Samsung a lansat un SSD de 15TB

In urma cu cateva zile va aduceam la cunostinta lansarea unui nou HDD, dedicat publicului larg, de 8TB. Eh, SSD-urile par sa fi luat asta ca un fel de provocare, pentru ca Samsung anunta lansrea unui SSD de 15TB.

Noul SSD este destinat segmentului Enterprise, ceea ce inseamna ca nu va fi tocmai la indemana utilizatorului de rand, desi foarte probabil in urmatorii ani va exista si o varianta dedicata utilizatorului de rand.

SSD-ul de 15.35TB (acei .35 sunt acolo pentru a exemplifica exact cat de mic este SSD-ul tau prin comparatie) se numeste Samsung PM1663a. Are o dimensiune modesta de 2.5 inch, la fel ca majoritatea mediilor de stocare de acest tip, si vine cu un conector de tip SAS de 12Gb/s.

SSD-ul este construit folosind module de memorie de tipul V-NAND (denumirea pe care o foloseste Samsung pentru memoria sa 3D) de 256Gb, suprapuse pe 16 straturi.

Ca viteza, acest SSD va ajunte pana la 1200MB/s si cu promisiunea ca vor putea scrie pe el 15.35TB in fiecare zi, non-stop, fara sa se defecteze.

Pretul pentru acest SSD nu a fost anuntat. Probabil e mai bine asa, la urma urmei, este un dispozitiv dedicat companiilor care au nevoie de stocare multa si rapida, in servere. Clientul de zi cu zi probabil ar lesina daca ar vedea pretul.

[Fudzilla]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button