Foto-VideoRSS PaginaDeMediaTECHTelefoane

Samsung a prezentat oficial noul senzor Isocell HP1 de 200MP

Samsung a stârnit o mulțime de reacții la începutul anului, odată cu lansarea senzorului foto de 108MP. Dar tehnologia este într-o continuă evoluție așa că producătorul a confirmat zvonurile care spuneau că vom primi un nou senzor de 200MP. Acesta se numește Isocell HP1, introduce o nouă tehnologie de pixel-binning și îmbunătățește calitatea fotografiilor în condiții de iluminare slabă.

Isocell HP1 este primul senzor cu rezoluție de 200MP și se laudă cu capacitatea de a folosi pixeli individuali cu o dimensiune de 0.64 microni în condiții de iluminare bună. Nu este nici de departe cea mai mare dimensiune a pixelilor pe care am văzut-o pe un telefon, însă Samsung compensează asta printr-un boost de performanță foto pe timpul serii sau în scenarii întunecate.

Producătorul și-a prezentat și noua tehnologie de pixel-binning numită ChameleonCell. Aceasta îi permite senzorului să grupeze patru sau 16 pixeli într-un singur pixel de dimensiune mult mai mare. În acest fel, senzorul Isocell HP1 este convertit într-unul de 50MP cu pixeli de 1.28 microni sau un senzor de 12.5MP cu pixeli de 2.56 microni.

Pe lângă noul model dedicat telefoanelor high-end, producătorul a mai prezentat și un senzor nou din familia GN. Acesta nu se concentrează atât de mult pe totalul de megapixeli, astfel Isocell GN5 oferă performanță auto-focus îmbunătățită prin folosirea de fotodiode. Samsung se laudă cu auto-focus aproape instantaneu pe noul senzor.

Momentan nu avem informații referitoare la datele de lansare sau telefoanele pe care vor fi montați noii senzori. Dacă zvonurile sunt adevărate, noul Samsung Galaxy S22 Ultra va fi modelul pe care va debuta Isocell HP1. Cât despre modelul GN5, nu se știe nimic mai mult decât informațiile oficiale din anunțul făcut de producător.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button