MORE

Samsung isi va anula propriile actiuni

Vanzarile in numar cat mai mare ale companiei Samsung i-au determinat pe reprezentanti companiei sa-si diversifice activitatea. De asemenea, acestia sunt pe punctul de a anula toate actiunile achizitionate prin rascumpararea acestora si au stabilit ca vor oferi actionarilor un procent de pana la 50 % din fondurile lichide ale companiei.

Aceasta rascumparare se va realiza in mai multe etape pe parcursul unui an conform companiei, Samsung intelegand ca actionarii vor sa primeasca dividende mai substantiale de la cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, desi a pierdut destul de mult in fata celor de la Apple sau Huawei.

Chung Sun-sup, directorul firmei de analiza Chaebul.com, a afirmat ca Samsung se lupta pentru suprematie pe piata tehnologica, ceea ce inseamna ca actiunile vor scadea.

Fondatorii Samsung ar putea fi ajutati insa, prin anularea actiunilor achizitionate ceea ce ar stimula puterea de control pe piata.
O alta problema pentru companie este faptul ca veniturile ar putea scadea in al patrulea trimestru, cu toate ca in trimestrul precedent s-au adaugat 800 de miliarde, ceea ce este mai putin favorabil.

Samsung vrea sa gaseasca o solutie pentru a pastra profitul la fel si in al patrulea trimestru, desi in 2016 se preconizeaza o scadere a numarului de smartphone-uri vandute la nivel mondial.

Datorita vanzarii in masa a lui Galaxy Note 5, profitul a crescut pentru prima data in ultimii doi ani, cu 37%. Astfel, reprezentantii Samsung au incredere ca profitul este pe drumul cel bun, cu toate ca investitorii sunt destul de sceptici. Acestia nu cred ca Samsung va mai avea puterea de a reveni la castigurile din 2013. In ciuda unei revizuiri majore a gamei de produse, vanzarile produselor Samsung vor avea de suferit din cauza concurentei cu Apple, a dezvaluit cercetatorul TrendForce.

[Reuters]
Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close