Telefoane

Samsung investește 7 miliarde de dolari pentru tranziția la 10 și 7 nanometri

În cazul în care nu știați, o mare parte din procesoarele din lume sunt produse la Samsung, compania având numeroase uzine care se ocupă cu imprimarea și asamblarea de procesoare.

Iar pentru a face față competiției din partea altor producători de procesoare, ca TSMC, GlobalFoundries și Intel, compania anunță o investiție de 7 miliarde de dolari cu care își va extinde capacitatea de producție.

Acești bani vor fi folosiți în primul rând pentru procesul cel nou de 10 nanometri. Începând cu luna mai Samsung va avea linii de producție pregătite pentru a face față cererii, noile sale telefoane având procesoare construite pe această tehnologie. Apoi, din moment ce competiția tot amenință 7 și 5 nanometri încă de anul trecut, s-au cheltuit cam 5 miliarde de dolar pentru producția de procesoare pe nodul de fabricație de 7nm. Liniile de producție vor fi disponibile pentru acest nod abia de anul viitor.

Samsung chiar pare că vrea să curteze Apple în speranța că va obține contracte de producție care să permită extinderea și mai mare a capacității uzinelor sale.

Ce înseamnă asta pentru noi? În mare parte vom primi telefoane și dispozitive cu procesoare ceva mai eficiente. Dacă asta chiar va aduce un consum mai bun de energie nu prea este clar, din moment ce astfel ar fi scuze pentru folosirea de baterii mai mici.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button