MORE

Samsung interesati de automobilele electrice mai mult decat o arata?!

Samsung a anuntat achizitionarea diviziei de baterii a companiei canadiene Magna International, pentru a-si intari pozitia pe piata bateriilor de automobile.

Contractul dintre cele doua parti stipuleaza ca Samsung SDI, divizia de componente a companiei sud-coreene, preia intreaga echipa de 264 de angajati ai diviziei Magna Steyr, cu sediul in Austria, precum si locatiile de productie si dezvoltare. Samsung SDI si-a innoit recent contractul cu BMW caruia ii furnizeaza baterii pentru noul sau model electric i3 si pentru hibridul i8. Totodata, Samsung furnizeaza baterii si companiei Apple pentru diverse produse. De ce este interesata compania sud-coreeana de baterii? In primul rand, pentru a concura, de pe aceleasi pozitii cu Panasonic, un rival mai puternic deocamdata la acest capitol. In al doilea rand, pentru a-i sufla in ceafa companiei Apple – colosul din Cupertino si-a aratat deja interesul pentru divizia de baterii ai unuia dintre cei mai mari furnizori de componente auto din America de Nord.

In al treilea rand, dar nu neaparat ultimul, Samsung pare ca si-a modelat o noua filosofie de afaceri: sa creeze componente de care toata lumea are nevoie si apoi sa culeaga ce a semanat.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button