Știri ITRSS PaginaDeMediaTECH

Samsung inregistreaza cresteri ale profitului in ciuda epidemiei de COVID-19

Samsung Electronics este printre primii giganti tech care isi anunta castigurile de cand a inceput epidemia de COVID-19. Se pare ca in ciuda celor intamplate, compania a scapat fara sa fie afectata. Intr-un document lansat astazi, Samsung anunta ca profiturile pe primul trimestru au fost de aproximativ 44.9 miliarde de dolari. Asta inseamna o crestere cu 5%. Profitul operational se asteapta sa fie cu trei procente mai mare, la 5.23 miliarde de dolari.

Samsung nu a detaliat de unde vin profiturile si nici nu a comentat cu privire la performanta afacerii. Cei de la CNBC sugereaza pe baza datelor de la Daiwa Securities ca cea mai profitabila divize a Samsung este cea de chip-uri de memorie. Asta s-ar datora cererii mari, pe masura ce oamenii incep sa lucreze de acasa.

Pare insa inevitabil totusi ca divizia de electronice de la Samsung sa fie afectata din cauza inchiderii magazinelor, a problemelor cu materia prima si a nesigurantei financiare. Poate ca aceste variabile nu au afectat inca profiturile companiei inca, dar asta depinde si de evolutia epidemiei. Apple a declarat deja ca nu crede ca va reusi sa isi atinga obiectivele pentru prima partea a anului. Compania americana a fost lovita ceva mai puternic de virus, iar totul depinde acum de lansarile noilor telefoane.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button