MORE

Samsung inceteaza colaborarea cu o fabrica acuzata ca folosea minori!

Samsung inceteaza colaborarea cu o fabrica acuzata ca folosea minori, dupa ce media si opinia publica au fost scandalizate de acest subiect.

Este drept, Samsung nu aveau de unde sa stie ce se intampla in spatele usilor unor fabrici care le produceau produsele, totusi, sistarea colaborarii era de asteptat. Aceasta incetare a colaborarii vine in urma unui anunt din partea unui grup de activisiti, care au gasit grave si serioase nereguli cu fabrica din China. China Labor Watch, grupul in cauza, a mai facut ceva descoperiri in trecut, acestea vizand noul „furnizor” Apple, unde conditiile de munca erau de-a dreptul de lagar, „angajatii” muncind si locuind  in medii insalubre. Dongyang Shinyang Electronics, firma partenera Samsung, avea trei fete minore care lucrau pe linia de productie, acestea fiind angajate in ture de cate 12 ore, un lucru, care pentru noi europenii pare revoltator. Pe de alta parte pentru noi…romanii, este ceva normal 🙂

Raportul  China Labor Watch mai noteaza si alte nereguli cu fabrica, printre care se numara si lipsa pregatirii angajatilor, echipamentului de protectie, refuzul de a angaja lucratori de sex masculin, si oameni pe linia de productie fortati sa lucreze ore lungi peste program.

Samsung a redactat o declaratie publica, spunand ca inceteaza orice colaborare cu fabrica in cauza, pana cand ancheta se va finaliza. Fabrica, pe de alta parte, pretinde ca nu este responsabila pentru cele semnalate, aruncand vina pe o alta firma ce s-a ocupat de angajarea personalului, spunand ca nu aveau idee ca unii lucratori sunt minori. Samsung a mai adaugat faptul ca daca fabrica este gasita vinovata, va inceta definitiv orice colaborare cu aceasta.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button