MORE

Samsung implementeaza blocare de reclame nativ in noul lor browser de mobil

Nu stim daca este vorba de o tendinta in piata sau pur si simplu vorba de o ura neconteninta fata de reclamele invazive prezente pe unele site-uri, dar majoritatea producatorilor de telefoane cu traditie, iar aici ne referim la jucatori mari in piata, incorporeaza tehnologii de blocare de reclame (ad-block) in browserele propietare.

Samsung s-au aliniat si ei la acest trend, permitand browser-ului nativ instalat pe toate telefoanele cu Android produse de acestia sa accepte extensii de tip ad-block pentru impedicarea afisarii reclamelor. Un pas in fata pentru coreeni, dupa ce Apple, in luna septembrie, au introdus si ei aceeasi optiune in browser-ul lor Safari.

Cei mai fericiti vor fi utilizatorii de Android Lollipop sau orice alta versiune peste, acestia fiind primii care se vor bucura de noul update, Samsung evitand subiectul versiunilor mai vechi de Android, dar este o posibilitate ca si acestea sa primeasca noul browser cu ad-blocking.

Incet, dar sigur, este foarte posibil ca toti producatorii sa includa astfel de optiuni in browser, permitand astfel sa evitam fel si fel de reclame cat tot ecranul, deja celebrele clipuri cat tot ecranul telefonului cand mai intri pe un site si sa nu uitam reclamele incarcate cu malware care iti mai fac o poza si dupa te santajeaza.

„Cei ce folosesc ad-blockere probabil folosesc deja alte browsere decat cel initial. Cu toate acestea, este important pentru Samsung sa realizeze incotro bate vantul in materie de ad-blockere. Astfel, Samsung, doreste sa arate consumatorilor ca este un brand de calitate premium ce ii protejeaza la fel de bine ca Apple”  a declarat analistul Daniel Knapp la IHS.

[BBC]

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close