Știri IT

Samsung Gear VR primește un controller

Samsung și Oculus au colaborat pentru a realiza o variantă oarecum nouă a lui Gear VR, una care vine și cu un controller propriu.

Practic, este vorba de același Gear VR făcut pentru a funcționa cu Galaxy Note 7, un telefon a cărui folosire pentru VR a fost descurajată atât de către Samsung, cât și de proximitatea unei baterii volatile de fața utilizatorilor. Partea cea mai interesantă de la acest dispozitiv nou de VR vine sub forma unui sistem de control care seamănă la prima vedere ca o variantă mică a unuia de Vive.

Acesta oferă câteva butoane, o suprafață tactilă și nu acționează doar ca o telecomandă. Chiar funcționează ca un controller care permite interacțiunea cu mediul înconjurător din jocuri și aplicații diverse. Conform declarației oferite de Oculus, sunt în dezvoltare în jur de 70 de jocuri care se vor folosi de acest mod de control pentru Gear VR, iar un SDK va fi disponibil pentru toată lumea în curând. Dezvoltatorii care doresc să primească hardware-ul necesar pentru a realiza propriile aplicații se pot înregistra încă de acum pe pagina oficială.

Cei care folosesc o variantă mai veche a lui Gear VR se vor putea folosi de acest controller, din moment ce conectivitatea se realizează prin Bluetooth cu telefonul folosit. Dispozitivul actual este compatibil cu un număr foarte mare de telefoane marca Samsung: Galaxy S7, S7 Edge, Note 5, S6, S6 Edge și S6 Edge Plus.

Adăugarea unei metode de control dedicate pentru Gear VR va face experiența de realitate virtuală mult mai bună pe mobile. Nu la fel de bună ca orice se poate face pe PC, unde limitele de energie și putere de calcul nu sunt atât de stricte, dar tot este un pas important.

Puteți vedea o prezentare mai pe larg a produsului în cadrul conferinței organizate de Samsung la Mobile World Congress. Gear VR își face apariția pe la 1:40:00

https://youtu.be/Ozng2cTF8_0

[The Verge]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button