Știri ITTECH

Samsung Galaxy Watch a fost dezvăluit

În același eveniment care ne-a adus Galaxy Note 9 Samsung a prezentat o nouă generație de ceasuri inteligente care nu mai fac parte din seria Gear, ci dintr-o nouă serie Galaxy.

Seria Samsung Galaxy Watch include două ceasuri cu un cadran de 46cm și de 42cm în care veți găsi un ecran AMOLED protejat cu un strat de Gorilla Glass DX+. Ceasurile au certificare de rezistență la apă și praf IP68, putând să funcționeze și sub presiunea a 5 atmosfere.

Ambele ceasuri sunt construite folosind un chipset Exynos 9110 cu două nuclee, ce funcționează la 1.15GHz și cu 4GB de stocare. Ambele conțin o varietate de senzori, precum unul de ritm cardiac, pentru lumină ambientală, un accelerometru un giroscop și un barometru. Sistemul de operare este Tizen OS 4.0, iar în ceea ce privește bateriile, acestea sunt de 472mAh și respectiv 270mAh. Bateriile au capacitate suficientă pentru câteva zile și suport pentru încărcare wireless. Există chiar un doc de încărcare cu un loc prevăzut atât pentru Galaxy Watch cât și pentru Galaxy Note 9.

Memoria RAM diferă în funcție de ce fel de ceas preferați. Există variante ce includ opțiunea de comunicare prin LTE, și ca urmare nu necesită un telefon pentru a funcționa la potențialul maxim. Ediția cu LTE a fiecărui ceas are 1.15 GB de memorie RAM. Varianta doar cu Bluetooth, ce trebuie legată de un telefon să fie folosită la potențialul maxim, are doar 768MB de memorie RAM.

Prețurile pentru Galaxy Watch variază de la aproximativ 330 de dolari/euro pentru varianta de 42cm, la 350 de dolari/euro pentru varianta de 46cm. Asta în cazul edițiilor cu Bluetooth care vor fi lansate prin Europa pe 4 septembrie. Variantele cu LTE nu au încă un preț sau o dată de lansare, dar probabil vor fi ceva mai scumpe.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button