Telefoane

Samsung Galaxy S9+ Review – S8+ pe steroizi!

Samsung Galaxy S9+ este cel mai bun telefon mobil in momentul de fata si cel mai probabil va ramane asa pana in luna Septembrie. S9+ este fratele mai mare a lui S9, vine cu o baterie mai buna, un ecran mai bun, dar si un pret mai mare.

Designul lui Samsung Galaxy S9+ este foarte putin diferit fata de Galaxy S8, diferenta principala regasindu-se pe spate, unde senzorul de amprenta a fost mutat sub camere. Si gama de culori a fost schimbata, iar pentru teste am primit versiunea Liliac Purple. Ecranul are o diagonala de 6.2 inch cu un aspect de 18.5:9 si o rezolutie de 2560×1440 pixeli, exact ca si S8. Punctul forte a lui S9+ este camera cu diafragma variabila. Pentru scenariile unde lumina este scazuta, camera se comuta automat la f/1.5, iar cand luminozitatea depaseste 100 lux, diafragma se inchide automat la f/2.4. La deschiderea de f/1.5, aceasta este cea mai luminoasa camera de pe piata si este excelenta pentru fotografierea in conditii de lumina scazuta. Camera secundara ofera un zoom optic de 2x si beneficieaza de o deshidere fixa de f/2.4. Am utilizat camera in conditii de lumina scazuta si in mod surprinzator se descurca foarte bine, imaginile ducand lipsa de zgomot.

Samsung Galaxy S9+

Evident, calitatea imaginii se datoreaza noului procesor de imagine si a softului. Acesta realizand 12 poze intr-o fractiune de secunda, din care rezulta la final o imagine curata, softul combinandu-le. In acest moment este considerata de catre unele publicatii cea mai buna camera de pe un telefon, ea fiind de asemenea capabila sa filmeze in super slow motion cu 960 de cadre pe secunda. Imaginea, desi are o rezolutie full HD, este filmata la o rezolutie mult mai mica, dupa care se aplica procesul de upscale. In acest moment se lupta cu iPhone X si Google Pixel 2, fiecare avand avantajele lor. Interfata camerei este simpla, accesul la moduri facandu-se printr-un swipe. Evident camera poate filma si la rezolutie 4k cu 60FPS utilizand codecul HEVC.

Samsung Galaxy S9+

Bateria lui Samsung Galaxy S9+ are o capacitate de 3500mAh. Autonomia este surprinzatoare, dupa aproape o zi de utilizat pentru filmare, tot am ramas cu 30% din baterie.

Samsung Galaxy S9+ are un pret de 4500LEI, dar cu siguranta va scadea in urmatoarele luni.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button