MORE

Samsung Galaxy S6 fara componente produse de Qualcomm

Recent, un micro razboi a avut loc intre Qualcomm si Samsung, fiind undeva aruncate niste acuzatii de defaimare. Probabil din acest motiv a ramas Samsung Galaxy S6 fara componente produse de Qualcomm, dar are din belsug Exynos pentru toata lumea.

În ciuda a ceea ce ar vrea să creadă unii oameni, corporațiile mari din industria tehnologică sunt rivale până la un nivel destul de superficial, majoritatea dispozitivelor pe care le produc incluzând componente produse de fiecare altă companie. Telefoanele Apple, spre exemplu, având ecrane produse de Samsung. Iar cele Samsung aveau până acum un număr mare de procesoare și module produse de Qualcomm, ceva ce nu este tocmai valabil din acest moment.

În detrimentul producătorului celebrului procesor Snapdragon, Galaxy S6 folosește procesorul Exynos, ce este produs direct de către Samsung. Mai mult decât atât, nu folosește nici măcar modulul 4G LTE al Qualcomm, ce este în general recunoscut ca fiind unul dintre cele mai reușite de pe piață.

Cele două companii nu au făcut anunțuri oficiale referitoare la colaborarea lor, această dezvăluire fiind făcută de o dezasamblare a telefonului Galaxy S6. Cu toate acestea, Qualcomm a declarat anterior că se așteaptă la o scădere în venit, deoarece un partener important a decis să nu folosească procesoarele sale într-un dispozitiv ce urmează să fie lansat, fiind fără îndoială vorba de Samsung.

Motivul pentru care Galaxy S6 conține predominant doar componente produse direct de către Samsung ar fi motivată de cost. Dorind să mențină un grad de profitabilitate pe cât mai mare cu putință, Samsung a implementat doar tehnologie proprie în telefon, compania având deja suficientă concurență pe această piață. Cât de bine va ieși Samsung din această manevră vom afla după lansarea noului Galaxy S6, de săptămâna aceasta. Fiind telefonul de top al companiei, va trebui să impresioneze foarte mult, iar componentele produse tot de către Samsung vor trebui să fie de calitate foarte bună.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button