MORE

Samsung Galaxy S6 este greu de reparat si de reasamblat

Samsung Galaxy S6 este greu de reparat, dar din nefericire este si mai greu de pus cap la cap dupa ce l-ai demontat. Asta pentru cine mai ține minte vremurile în care dezasambla un Nokia 3110 sau un Philips Savvy pentru a vedea ce zace înăuntrul său, sau pentru a-l curăța de apă, sau pur și simplu pentru a combina cele două dispozitive într-o monstruozitate ce rezista 8 zile fără să fie nevoie de reîncărcare, iar după o lună lua foc în mod misterios. Toți aceștia ar trebui să își tempereze așteptările in privința lui Samsung Galaxy S6.

Cei care au încercat să îl dezasambleze, observând în acest proces și numărul mai mic module Qualcomm :), au ajuns la o concluzie nefericită: telefonul este foarte greu de pus la loc pentru a redeveni un întreg. Motivul pentru care nu este recomandabil să scotociți prin carcasa sa vine de la modul în care telefonul a fost construit. Pe ambele părți ale sale veți avea un ecran de sticlă ce trebuie îndepărtat cu grijă dacă vreți să îl dezmembrați. Dacă se crapă, înlocuirea sa va fi dificilă fără avarierea display-ului.

Mai rău de atât, deși câteva dintre componentele sale chiar arată de parcă ar putea fi scoase fără prea mare efort, una critică nu este prea accesibilă, și anume bateria. Pe lângă faptul că este îngrămădită sub circuitele integrate, mai este și lipită fiziv, cu adeziv, de ecran, iar încercarea de-a o îndepărta cu forța ar putea duce la nevoia de-a căuta și un display nou, dacă nu sunteți atenți. Cu puțin noroc, nu este unul dintre acele telefoane la care chiar va trebui să mergeți cu o baterie de rezervă în buzunar la drum lung, nu de alta, dar nici un ați avea ce să faceți cu ea. Samsung Galaxy S6 nu a fost gândit să fie reparabil de către utilizatorul casnic 🙂 (ca și iPhone de altfel sau alte terminale din această categorie). Dar, partea bună, măcar față de S5, este că nu mai trebuie să scoți display-ul pentru a înlocui circuitele integrate, așa că, evident, Samsung se așteaptă ca acestea să crape înaintea bateriei sau a oricărei alte componente.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button