Telefoane

Samsung Galaxy S6 edge+ – Test filmare 4k! [VIDEO included]

Rezolutia UHD sau 4k ajunge incet dar sigur un standard. Aceasta rezolutie a inceput sa fie impusa ca optiune pentru filmare pe telefoanele high-end, iar unele astfel de telefoane au chiar ecrane cu rezolutie 4k. Aceasta rezolutie este de patru ori mai mare decat Full HD si ofera o calitate excelenta a imaginii. Filmarea la o asemenea rezolutie are un avantaj chiar si pe monitoarele sau televizoarele cu rezolutie Full HD, avand o claritate sporita. Astazi vom discuta despre dispozitivele mobile capabile sa filmeze 4k, iar pentru acest demo am ales un telefon cunoscut si disponibil pe piata din Romania: este vorba despre Samsung Galaxy S6 edge+, un terminal care beneficieaza de o camera excelenta, si care se afla inca in top cand vorbim despre calitatea imaginii filmate sau fotografiate.

Camera lui S6 edge+ are un senzor de 16MP cu expunere f/1.9 si stabilizare optica. Desi este un senzor identic cu cel de pe modelul S6 sau S6 edge, telefonul a primit o serie de imbunatatiri pe parte software. Acesta are acum un nou motor pentru procesarea imaginii si o stabilizare software imbunatatita, pe langa stabilizarea optica fizica.

Camera beneficieaza de quick launch, auto focus tracking, real time HDR, clear zoom, balans de alb bazat pe infrarosu, slow motion, fast motion, Pro Mode si selective focus.  Am testat camera atat la interior cat si la exterior. In interior camera se descurca extrem de bine, dupa cum era de asteptat, culorile arata foarte bine, iar ca si control, atunci cand filmati 4K, beneficiati de compensarea expunerii, expunere automata, focus automat sau tap focus, unde camera va focaliza atunci cand apasati pe ecran.

La filmarea de exterior se descurca la fel de bine, camera focalizand rapid,  iar expunerea automata balanseaza si ea in timp util imaginea. Desi la filmarea in format 4k telefonul nu beneficieaza de stabilizare optica fizica, acesta foloseste doar stabilizare software. Stabilizarea software se descurca bine, eliminand tremurul din imagine. Gratie rezolutiei ridicate la filmare avem parte si de un zoom digital destul de mare, dar evident pana la o anumita limita.

Per total, filmarea 4k de pe terminalele mobile este pe cale sa devina un lucru comun care sa ne incante privirea atunci cand urmarim clipurile facute in vacanta. Este pasul firesc dupa de acum „banalul” Full HD 🙂

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close