MORE

Samsung Galaxy S6 Edge+, lansat oficial, si… am pus mana pe el!

Samsung Galaxy Note 5 si S6 Edge+ au fost anuntate ieri, dar numai S6 Edge+ va fi momentan disponibil la vanzare, Note 5 primind doar un teaser video, iar data de lansare oficiala va fi cel mai probabil la IFA luna viitoare. Ca si specificatii, S6 Edge+ are un ecran de 5.7 inch cu o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli cu un panou de tip Super AMOLED curbat pe margini. Desi ecranul este mai mare decat la modelul S6 Edge, acesta nu are o carcasa foarte mare, ecranul ocupand 75% din tot corpul telefonului, fata de 72% cat are modeul normal.

Greutatea telefonului este de 153 de grame iar grosimea de 6.9mm. Procesorul este un Exynos 7420 cu un GPU Mali T760MP8 (la vel ca la varianta „simpla”), memoria RAM este de tip LPDDR4 si are o capacitate de 4GB. Pentru stocare sunt disponibile doua variante, una cu 32GB si alta cu 64GB, Samsung renuntand la varianta cu 128GB. Stocarea a fost imbunatatita si ea, folosind acum chipuri de memorie de tip UFS 2.0.

Camera principala este aceeasi ca si la S6 Edge, adica are un senzor de 16MP cu expunere f/1.9, dar cu imbunatatiri la sistemul de stabilizre optica si la balansul de alb care foloseste acum un senzor cu infrarosu pentru corectie. Ca si conectivitate, acesta aduce in plus incarcare wireless rapida si LTE Cat. 9, care poate ajunge la o viteza de 450Mb/s pentru download.

Bateria telefonului a ramas tot de 3000mAh, dar au fost aduse imbunatatiri software pentru a creste autonomia. Sistemul de operare este Android 5.1.1 cu interfata TouchWiz. Carcasa are pe fata si pe spate sticla pentru protectie Gorilla Glass 4, iar sasiul telefonului este din metal. In partea frontala avem butoanele capacitive si butonul fizic pentru Home care integreaza si un cititor de amprente. Ca si securitate, sistemul Samsung KNOX a fost imbunatatit, odata cu lansarea sistemului de plata Samsung Pay.

Nu stim in acest un pret oficial in Romania, dar in State pretul anuntat pentru modelul de 32GB este de aproape 700 USD iar pentru cel de 64GB de aproape 800 USD.

Related Articles

Back to top button