TelefoaneRSS PaginaDeMedia

Au apărut specificațiile pentru seria Samsung Galaxy S22

Chiar dacă seria Galaxy S22 a făcut turul Internetului cu multe înainte de lansarea sa oficială, mulți încă nu au apucat să-și facă o idee cu privire la specificațiile acesteia. Am vorbit despre construcția modelelor și am adus în discuție câteva lucruri despre camerele foto, însă un nou leak ne spune cam tot ce trebuie să știm până în momentul de față. În cuvinte mai puține, specificațiile lui Galaxy S22 nu diferă cu mult de cele prezente pe seria curentă a celor de la Samsung, dar dacă tot suntem aici, haideți să le listăm.

Samsung și cei trei crai de la răsărit

Seria S21 s-a bucurat de un succes răsunător, aceasta venind sub forma a trei modele. Bineînțeles, Samsung va păstra rețeta cifrei magice și ne va pregăti modele S22 Standard, Plus și Ultra. În momentul de față,  producătorul înceacă să găsească un echilibru între portabilitatea dată de dimensiunile mai reduse și ecranele superioare.

Din câte se pare, S22 cel simplu va fi și cel mai micuț, venind cu un ecran 1080p FHD+ de 6.06 inci la o rată de refresh de 120Hz.  Galaxy S22+ ar urma să fie ceva mai dolofan, cu un display  FHD+ de 6.55 inci la 120Hz, iar varianta Ultra ar urma să fie vârful de lance, cu al său QHD+ de 120Hz.

Chiar și așa, dacă leak-urile se adeveresc, putem observa ceva interesant. In ciuda acestor dimensiuni, Samsung pare că dorește să reducă din dimensiunile ecranelor, comparativ cu seria actuală, iar ca referință avem următoarele cifre:

  • S21: 6.2 inci
  • S21 Plus: 6.7 inci
  • S21 Ultra: 6.9 inci

Mici retușuri pentru modulul de camere?

Ajungem (din nou) la acest subiect suprasaturat, însă de o importanță maximă pentru majoritatea. Pe această cale, Galaxy S22 și S22+ au șanse să fie echipate cu câte un senzor principal de 50MP, acompaniat de un ultra-wide de 12MP și de o lentilă telephoto de 12 MP.

De parcă nu era evident, S22 Ultra va fi adevăratul monstru al familiei, cu al său obiectiv principal de 108MP și un set suplimentar de 3 lentile de câte 12MP: telephoto, periscop cu zoom optic 10x și ultra-wide. Modulele foto au și ele rolul de a indica un posibil refresh finuț al lui S21, fapt care ne-ar putea determina să credem că Samsung merge pe ideea de a nu te chinui să lucrezi prea mult la ceva ce oricum se comportă excepțional.

spate galaxy s21 ultra_2
Spuneți voi că nu e o minunăție.

Cică bateriile vor avea de suferit

După ce leak-urile au apărut pe net, mulți și-au exprimat îngrijorarea cu privire la baterii. Se pare că Samsung a decis să le micșoreze capacitatea, iar Galaxy S22 are cel mai mult de suferit (3,800 mAh). După  acesta vine S22 Plus, la 4.600 mAh și S22 Ultra cu standardul curent, adică cel puțin 5000 mAh.

Galaxy S22 – Un hardware familiar, dar cu straie noi

Informațiile recente ne spun că Samsung va alege procesoarele Snapdragon 898 pentru modelele Galaxy S22 lansate internațional, în vreme ce al cău chip in-house Exynos 2200 cu grafică AMD ar urma să alimenteze flagship-urile doar în regiuni selecte.

În ceea ce privește configurațiile RAM + Stocare, acestea vor fi identice cu cele regăsite pe generația curentă, poate pentru că, din nou, nu este nevoie să îmbunătățești prea mult ceva ce deja merge brici. Comunitatea se așteaptă ca Samsung să lanseze mult așteptatul flagship în ianuarie 2022 și sunt aproape sigur că zvonurile acestea se vor adeveri, la fel cum a fost în cazul fraților Flip și Fold prezentați la Galaxy Unpacked.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button