Știri ITTECHTelefoane

Samsung Galaxy S10 va folosi un senzor de amprente ultrasonic

Din moment ce telefoanele tot capătă din ce în ce mai mult ecran, a apărut întrebarea logică „unde mai îndesăm senzorul de amprente?”. Din moment ce unora nu le place răspunsul „pe spate”, „sub sticlă” a devenit soluția uzuală. Dar în timp ce unii fac asta cu un senzor optic, Samsung pare că va trece la un senzor ultrasonic.

Acest senzor nu este de producție proprie, ci unul realizat de Qualcomm, capabil să citească o amprentă prin mai multe materiale care în mod normal nu ar fi penetrabile de un senzor optic existent. Nu doar ecranul și sticla sa protectoare, dar și straturi foarte subțiri, dar opace, de aluminiu, toate la un loc având o grosime de cam 2.6 mm.

Senzorul nu va fi folosit la noul Galaxy Note, ce urmează să își facă apariția în următoarele luni, ci abia în generația următoare, în cadrul telefoanelor Galaxy S10. Acestea ar urma să își facă apariția abia pe la CES în 2019, așa că mai avem ceva vreme de așteptat până atunci.

Samsung în sine pare că lucra la un senzor similar, și poate încă mai are de gând să facă asta, dar cel puțin pe moment a decis să colaboreze cu Qualcomm.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button