Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro: Care este mai bun?
Sa vedem care este mai bun: Samsung Galaxy S10 Plus vs Huawei P30 Pro! Cat sunt de rapide? Cat sunt de dotate? Care este alegerea care merita facuta? Vom compara 1 la 1 functiile, aspectul si performantele, dar mai ales camerele, pentru ca acesta este capitolul cu care se lauda ambele telefoane!
Toate acestea pentru ca tu sa iei o decizie pe care sa n-o regreti, daca tot este sa platesti echivalentul unui PC bine dotat sau al unei vacante intr-o tara civilizata la mare.
DOTARI SI SPECIFICATII
Sa-i cunoastem pe cei doi competitori: in coltul din stanga imbracat in short negru, cantarind 175 de grame si avand o grosime de 7.8mm, avem campionul categoriei grele, Samsung Galaxy S10 Plus. In coltul din dreapta, in echipament breathing crystal, adica un fel de argintiu cu ape, cantarind 192 de grame si avand o grosime de 8.4mm, vine challengerul acestei categorii, Huawei P30 Pro. Restul dimensiunilor nu le-am mai mentionat pentru ca sunt extrem de apropiate: 158 de mm lungime cu 74 latime, plus minus cateva zecimi de milimetru. Sunt diferente infime, pe care nu le veti simti in utilizarea zilnica, asa cum nu veti simti nici diferenta de grosime sau de gramaj, chiar daca pe hartie S10+ pare ceva mai slim.
DISPLAY
Ambele telefoane sunt construite din sticla si metal, si daca tot am inceput de la exterior sa vedem cum se compara cele mai vizibile si mai importante componente, si anume ecranele. Este un capitol cheie in experienta de utilizare a oricarui telefon, pentru ca este interfata prin care interactionam cu dispozitivul in permanenta. Am vazut telefoane extrem de performante ruinate de un ecran prost, degeaba este telefonul o racheta daca displayul este slab.
Cum trebuie sa fie un display de top in 2019? In primul rand sa nu aiba breton si barbie, si aici ambele telefoane au venit cu un design actual, dar cu solutii constructive diferite. Daca Samsung au optat pentru un ecran Infinity-O, cu perforatie laterala pentru camerele selfie, Huawei au ales o pozitionare centrala a unui notch discret stil picatura de apa. In rest ecranul in 2019 trebuie sa fie mare, luminos inclusiv in bataia soarelui, sa acopere cat mai multe din suprafata telefonului, acel screen to body ratio, sa aiba o rezolutie ridicata si sa fie responsiv la atingere. Sa le luam pe rand: Samsung Galaxy S10+ are un ecran AMOLED HDR10+ de 6.4 inch, cu un screen to body ratio de 88.9% si o rezolutie de 3040×1440 de pixeli cu aspect cinematic de 19/9. De partea cealalta Huawei P30 Pro vine cu un display OLED HDR10 de 6.47 inch, cu un screen to body ratio de 88.6% si o rezolutie de 2340×1080 de pixeli si aspect de 19.5/9. Daca in privinta dimensiunilor, calitatii tehnologiei displayului, al ratei de acoperire si a aspectului cele doua telefoane sunt destul de apropiate, la capitolul rezolutie Galaxy S10+ isi spulbera adversarul, chestie care se poate vedea si mai clar din densitatea efectiva a panourilor, 522 vs 398 de pixeli per inch!
Asadar la acest capitol putem trece fara drept de apel o prima repriza in dreptul lui Samsung Galaxy S10+. Dar nu ne intelegeti gresit! Ecranul de pe Huawei P30 Pro este unul extrem de bun si de luminos si cel mai probabil, in cele mai multe cazuri, nu veti simti diferenta. Este un ecran OLED 2K de cea mai buna calitate, si probabil considerentul pentru care Huawei nu au optat pentru un ecran QHD+ cum este pe Mate 20 Pro, a fost pentru a nu creste substantial pretul.
STOCARE SI MEMORIE RAM
Un alt aspect extrem de important pentru un telefon in 2019 este partea de dotari hardware, motorizarea efectiva a telefonului si vom incepe cu stocarea. Facem o puzderie de poze si clipuri video pe care de principiu le stocam unde altundeva decat pe telefon. Sau ma rog, cei mai multi dintre noi, in ciuda faptului ca exista nenumarate solutii cloud care sa mai usureze povara bietului telefon. Desi acest Galaxy S10 Plus are 128GB si 8GB RAM, este mezinul familiei! Pentru ca are un frate mai mare cu 512GB stocare si unul si mai mare cu 1TB, stocare insotita de nu mai putin de 12GB RAM. Este nebunie curata cat de sus au sarit Samsung cu specificatiile celui de-al zecelea Galaxy! Un PC mai mult decat decent se poate lauda cu astfel de date tehnice. Si asta nu este top: pe deasupra ii mai poti adauga si un card micro SD de jumatate de terra. It’s crazy! Sigur, pretul acesteia din urma variante sare de 7500 de lei! De partea cealalta, modelul de P30 Pro testat de noi este o versiune de 256GB cu 8GB RAM. Mai exista inca doua cu aceasta capacitate de memorie RAM, unul cu 128 stocare si unul cu 512, acesta din urma fiind si cel mai mare, dar si o varianta mai de buget tot cu 128 stocare, dar cu doar 6GB RAM. Toate versiunile suporta adaugarea unui card micro SD de pana la 256GB.
Cel putin pe hartie si aceasta runda este adjudecata tot de catre Samsung, modelul de varf al gamei fiind un adevarat monstru, cu o capacitate dubla de stocare si peste 30% mai multa memorie RAM, fata de competitorul de top din gama P30 Pro.
PROCESOR
Si am ajuns la confruntarea cailor putere, la propulsorul efectiv al celor doua modele. Samsung Galaxy S10+ vine in doua versiuni de procesor, din care pe noi, aici la Romanica si de fapt in toata Europa, ne intereseaza doar cea cu Exynos 9820, procesorul pe 8nm, de productie proprie Samsung. Pentru in Statele Unite, China si America Latina, acest telefon vine dotat cu procesorul Snapdragon 855 al celor de la Qualcomm, pe 7 nano. Dar inainte sa va agitati sau mai rau, sa va frustrati, aflati ca nu exista nici o diferenta de performanta intre cele doua, sau oricum aceasta este absolut si complet nesemnificativa. Este un procesor de generatie noua, cu 8 nuclee, pe care nu-l veti ingenunchea cu nimic din ce exista ca aplicatie sau joc in momentul acesta in Google Play. Tot un octa-core si tot pe 7 nano se gaseste si pe Huawei P30 Pro, si tot de productie proprie, greu incercatul Kirin 980 de la Huawei. Nu, Huawei, nu a construit un nou procesor pentru acest model, odata pentru ca oricum el este produs in cel mai avansat proces de fabricatie actual, 7 nano, si in plus este acelasi de pe Mate 20 Pro, asadar testat si verificat in practica pe un telefon de top de mare succes. Si acum a venit momentul sa atribuim cuiva aceasta runda, nu? Haideti sa vedem scorurile pe care cele doua telefoane le scot efectiv in Antutu!
Scor Antutu: -Huawei P30 Pro (performance mode enabled) – 316.981 (performance mode disabled) – 295.002
-Samsung Galaxy S10+ – 341.040
Scor Geekbench: –Huawei P30 Pro (performance mode enabled) – single core: 3358, multicore: 10.042
-Samsung Galaxy S10+ – single core: 4446, multicore: 10.594
Scor 3d Mark: -Huawei P30 Pro (performance mode enabled) – OpenGL: 4351, Vulkan: 4320
-Samsung Galaxy S10+ – OpenGL: 4427, Vulkan: 4348
Acum ca stim efectiv cate puncte a scos fiecare, sa dam Cezarului ce este al Cezarului, chiar daca haterii ne vor declara fani Samsung. Exynos 9820 este evident mai rapid, dar in niciun caz intr-atat de mult incat sa simtiti voi insiva diferenta in utilizarea cotidiana.
BATERIE
Bateria este un alt criteriu cheie al oricarui telefon, si am putea spune ca in cazul acestora doua este cu atat mai importanta cu cat ele sunt adevarate uzine infometate de curent, date fiind specificatiile lor astronomice. Samsung Galaxy S10+ vine cu un acumulator de 4100mAh, cu incarcare rapida pe fir pe 15W si incarcare wireless tot pe 15W. Cat despre Huawei P30 Pro acesta se lauda cu o baterie de 4200mAh, incarcare wireless tot pe 15W, daaaar, incarcare rapida pe fir pe 40W. Wow! Telefonul acesta se incarca fix cat ai clipi din ochi, chestie care a reiesit fara drept de apel inclusiv pe testele noastre.
Test de incarcare rapida pe incarcatorul din cutie de la 0% la 100%: Huawei P30 Pro s-a incarcat in 01h:00m:14s iar Samsung Galaxy S10+ in 01h:38m:00s
Ambele telefoane mai aduc ceva ce mi-a placut maxim: incarcare wireless inversa, adica le poti folosi ca power-bank pentru a da curent altor dispozitive. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa activezi aceasta optiune din meniul rapid si voila, telefonul se transforma intr-un pad, gata sa-ti incarce castile, ceasul sau un alt telefon. Mi se pare extrem de practica aceasta optiune, pleci la drum cu un singur charger si folosesti telefonul ca charging pad. Ambele companii au reusit sa incorporeze aceasta functie direct in telefon, acolo unde Apple a reusit… sa dea fail cu un dispozitiv independent! Cum este posibil?!
Aici cele doua telefoane mi se par relativ egale, dar pentru ca trebuie sa desemnam un castigator, si inainte sa ne acuze haterii ca suntem fani Huawei, runda merge la P30 Pro, care castiga detasat la partea de incarcare rapida pe fir.
Si cu asta punem punct comparatiilor pe hartie si trecem la aspectele care ne intereseaza la utilizarea zilnica. Cum este sa traiesti cu aceste telefoane?
FUNCTII
Cand vine vorba despre subiectul functii, ceea ce ne intereseaza in primul rand este viteza cu care telefonul reactioneaza la solicitarile noastre. Ideea ar fi ca experienta sa fie lipsita de orice lag, pentru a crea impresia de interactiune instantanee cu dispozitivul. Acele milisecunde in care reactioneaza senzorul de amprenta, deblocarea faciala sau camera. Si evident, cat de precisa este deblocarea acestora. Ambele telefoane vin cu senzorul de amprenta plasat sub sticla ecranului, o facilitate dupa care am suspinat cu totii tot anul trecut, cand aveam acei senzori aflati pe spatele telefoanelor, o solutie nu tocmai eleganta. Iata ca in 2019 chestia asta se intampla pe scara mare, desi tehnologiile inca difera. Pe Galaxy S10 Plus avem un senzor Ultrasonic ultimul racnet, o tehnologie care functioneaza oarecum asemantor sonarului; senzorul cartografiaza practic amprentele si le stocheaza in telefon. P30 Pro are un senzor optic care inregistreaza amprenta, asemantor celui deja existent pe Mate 20 Pro. Pe cel din urma l-am folosit destul de mult si merge foarte bine. Ambele telefoane au deblocare faciala, o functie care in trecut a mai dat rateuri, fiind uneori pacalita sau de-a dreptul nefunctionala.
Dar dincolo de cifre si specificatii, haideti sa vedem cum se descurca aceste functii in teste.
Am testat senzor de amprenta (+instalare), deblocarea faciala (+instalare) si pornirea camerei. (test in video)
Cine castiga acest duel al gigantilor Samsung Galaxy S10+ vs Huawei P30 Pro? Cred ca putem considera ca avem o remiza la capitolul functii. Intr-un fel ne asteptam la asta, pentru ca vorbim despre tehnologii care au stat in etapa de cercetare si dezvoltare suficient timp cat sa nu mai dea fail. Am putea considera ca exista un usor avantaj din punct de vedere al sigurantei pentru tehnologia mai noua, Ultrasonic de pe Samsung Galaxy S10 Plus. Dar pe oameni ii intereseaza mai putin ce se afla dedesubt atat timp cat ambele solutii isi fac treaba super-rapid si bine, utilizatorul fiind orientat, evident, catre rezultate.
Si pentru am apucat sa deschidem camera este ca si cum am deschis cutia Pandorei, nu-i asa? Acesta este atuul cu care ambii jucatori au incercat sa cucereasca mintile, inimile si buzunarele cumparatorilor, camera in care au investit cei mai multi bani si gramada de reclama. Si acum incepe cu adevarat batalia!
CAMERA
Pe ambele telefoane avem cate un set-up a cate 3 camere pe spate, iar pe partea frontala avem doua in cazul lui Samsung Galaxy S10+ si una singura pentru Huawei P30 Pro. Sa incepem cu camerele de pe spate, pozitionate central si orizontal la Samsung Galaxy S10+ si lateral-vertical la Huawei P30 Pro.
Vom face o multime de poze in paralel, in diverse scenarii si vom decide care arata mai bine. Si haideti sa incepem, asa cum este normal cu camera principala. In cazul lui Samsung Galaxy S10+ avem o camera de 26mm wide si 12Mpx, cu diafragma variabila f1.5-2.4, functie brevetata de Samsung inca de la S9 de anul trecut, ceea ce permite ajustarea expunerii maxime in functie de conditiile de lumina. Mai avem pe aceasta camera stabilizare optica si dual pixel autofocus. Aceasta din urma facilitate ar trebui ca cel putin in teorie sa-i permita sa focalizeze mai repede si mai precis decat rivalul sau. Pai sa vedem, nu-i asa?
Autofocus (obiect pe masa)-(test in video)
De cealalta parte, Huawei P30 Pro vine cu o camera principala monstruoasa, de 27mm, tot wide, de focala apropiata, dar cu un senzor de 40Mpx, avand nu doar o rezolutie de 3 ori si ceva mai mare, ci si un senzor efectiv mai mare, 1/1.7 vs 1/2.55, ceea ce, din nou in teorie, ar trebui sa-i permita sa captureze mai multa lumina si mai mult detaliu. Evident si in acest caz avem stabilizare optica. Dar rezultatele sunt cele care conteaza pana la urma, nu? Si primul test este cel de exterior, in conditii normale de lumina, un scenariu pe care il folosim cel mai des, cei mai multi dintre noi!
Camera principala -Exterior- Lumina Naturala
P30 Pro face cu usurinta poze pe 40Mpx, iar senzorul fizic mai mare, precum si rezolutia superioara par sa castige teren atunci cand vine vorba despre detalii, chestie seziabila cu ochiul liber atunci cand faci zoom in poza. Evident, atunci cand vezi poza pe ecranul telefonului, cel mai probabil nu vei sesiza aceasta diferenta, vorbim totusi despre doua dintre cele mai capabile telefoane ale momentului. In plus mai exista si o variabila de gust cand vine vorba de tonuri de culoare si contrast.
Si acum sa trecem la camerele ultrawide, pentru ca ambele modele au asa ceva, deschidere foarte larga pentru peisaje, fie ele de natura sau urbane. Aici Samsung Galaxy S10 Plus mareste rezolutia la 16Mpx, cu focala de 12mm si expunere f2.2 versus P30 Pro care vine cu o camera de 20Mpx, 16mm, tot cu f2.2. Niciuna dintre camare nu pare sa fie stabilizata optic, poate tocmai pentru ca de regula, cu cat deschiderea este mai mare, cu atat tremurul camerei este mai putin perceptibil. Si oricum nu faci portrete cu focale ultrawide.
Camera ultrawide -Exterior- Lumina Naturala
Am putea spune ca aici cele doua sunt destul de apropiate. Si sa trecem acum la unul dintre cele mai importante segmente, unde competitia este extrem de brutala intre mai toti producatorii mari, considerat un diferentiator de baza: camera telefoto, care este responsabila de capabilitatile de zoom ale telefonului. Aici P30 Pro rupe lantul: au venit cu aceasta noutate numita camera periscopica, avand o aranjare diferita a lentilelor, care permite un uluitor zoom optic 5X! Desi in teorie aceasta are doar 8Mpx versus 12 cat are cea de pe S10 Plus, desi expunerea este f3.4 versus f2.2, aceasta are un senzor fizic mai mare si avand o rezolutie mai mica asta se traduce printr-o luminozitate mai buna. Ca sa nu mai vorbim de cei 125mm, dublul celor 52mm de pe S10 Plus. Calitatea pozelor facute cu acest 5X zoom optic este remarcabila si nu este vreo functie inutila de doi lei cu impact doar de marketing. Mi-am dorit mereu o lentila telefoto care sa dea rezultate bune pe un telefon si iata ca ea a venit pe acest P30 Pro. Inainte sa ne declare haterii fani Huawei, puteti compara voi insiva rezultatele si cred ca la aceasta runda avem un castigator clar.
Camera telephoto -Exterior- Lumina Naturala – Zoom optic
Mai stim si ca de principiu nu prea face nimeni poze cu zoom digital, si nici nu este recomandabil, dar de dragul comparatiei, haideti sa vedem cum sta zoomul hibrid 10x de pe P30 Pro fata de zoomul 10x digital de pe S10 Plus.
Camera telephoto -Exterior- Lumina Naturala – Zoom digital
Daca pana la acest moment cele doua telefoane s-au comporta relativ echilibrat, balanta inclinand mai adesea in favoarea lui S10+, acesta este un prim diferentiator evident si o mare bila alba pentru P30 Pro. O functie utila si bine implementata, care il deosebeste nu numai de competitorul sau direct, ci il pozitioneaza intr-un segment extrem de rarefiat intre toate celelalte telefoane de pe piata. O runda clar castigata de P30 Pro.
Si acum sa mai vedem inca una dintre functiile intens folosite pe camerele telefoanelor actuale, cea de portret, functia care genereaza acel bokeh placut ce separa subiectul de fundal.
Portret -Exterior- Lumina Naturala
Dar mai este ceva extrem de important de adaugat aici, o chestie extrem de valoroasa pe care o detine P30 Pro: camera Time of Flight, acel senzor care masoara profunzimea cadrului si care cartografiaza pozitionarea obiectelor in spatiu. Aplicatiile acesteia sunt uriase, de la realizarea unui bokeh realist in functie de asezarea subiectului in spatiu si pana la functii de realitate augmentata in timp real. Vom vedea din ce in ce mai des acest tip de camera implementat pe telefoanele actuale si incepem sa-i intrezarim functionalitatea extraordinara pentru viitor. De aceea P30 Pro obtine un efect realist de bokeh gratie acestui senzor de profunzime.
Si ultima dar nu cea din urma, de fapt chiar mai importanta pentru unii si mai ales unele decat camera principala, este camera de selfie. Chiar doua pentru Samsung Galaxy S10+, una de 26mm, 10Mpx si f1.9 inzestrata cu dual pixel autofocus si o a doua de 8Mpx de 22mm cu f2.2, insotita si de un senzor de profunzime. Asta face ca perforatia laterala din ecran sa fie un pic mai mare, chestie care i-a cam agasat pe unii si a starnit destule poante si home-screen-uri pe net. Desi s-a comentat ca este putin intruziva, in plus fiind si asimetrica, trebuie sa admitem ca este un set-up dual camera al dracului de puternic pentru profesionistii si profesionistele in ale Instagramului. Poti utiliza functia de portret cu bokeh-ul aferent inclusiv pe aceasta camera, ceea ce o transforma intr-o unealta redutabila. Huawei au ales o alta directie pentru Huawei P30 Pro, pe principiul una da’ buna. O camera de nu mai putin de 32Mpx si f2.0 pe fata, numai buna sa-ti redea pana si firele de par din nas. Glumesc, dar de principiu Galaxy S10+ este superior la acest capitol. Set-up-ul complex de camere, functiile mai multe si utile castiga aceasta runda pentru S10 Plus.
Selfie Camera -Exterior- Lumina Naturala
Pana in acest punct am avut de-a face cu scenariul ideal: exterior, lumina buna si suficienta. Dar cum se comporta aceste telefoane la extrem, atunci cand lumina este putina iar conditiile de fotografiere proaste? Un prim raspuns este ca in principiu nu faci poze in astfel de conditii, pentru ca nu vei obtine cine stie ce rezultate nici macar cu camere dedicate, cu hardware foto si capabilitati mult peste cele ale acestor telefoane. Sigur, depinde foarte mult ce asteptari si pretentii ai de la o fotografie realizata in conditii de lumina slaba sau noaptea. Personal evit sa pozez in astfel de conditii, dar sunt extrem de multi cei care o fac, fie ca este vorba de un oras pe care-l vizitezi pentru prima oara by night, despre iesitul cu prietenii in club sau la bere, momente pe care vrei sa le pastrezi, indiferent de calitatea fotografica a rezultatului. Primul si cel mai important criteriu este sa poti distinge cat mai mult din ceea ce pozezi. Dar stiti cum se spune: cea mai buna camera foto este cea pe care o ai la tine, iar telefonul intruneste in cel mai inalt grad acest criteriu. Si uite asa am ajuns cu discutia la un alt important camp de batalie al actualei generatii de telefoane: fotografia in lumina slaba!
Aici ne intereseaza cat de luminoasa, de clara si de lipsita de zgomot este imaginea dar si cat de bun este nivelul de detaliu. Samsung Galaxy S10+ are un scene optimizer, adica recunoaste tipul de scenariu si trage mai multe fotografii. Combina pana la 7 poze din mana si pana la 17 atunci cand telefonul este pus pe un trepied. Este buna functia si produce rezultate ok, dar P30 Pro detine un mod dedicat, direct din aplicatia de baza a camerei, pentru fotografia de noapte, aplicabil pe toate cele 3 camere de pe spate.
Low Light -Exterior Samsung Galaxy S10+
Low Light -Exterior Huawei P30 Pro
Da, probabil ati observat ceea ce am observat si eu. Huawei P30 Pro este un mostru in low light. Pozele arata extrem de bine si cred ca isi adjudeca aceasta runda nu numai in fata lui Galaxy S10+ ci in fata oricarui telefon de pe piata din acest moment.
Si a mai ramas un singur aspect de clarificat cand vine vorba despre low-light, camerele frontale.
Low Light -Exterior Camera Selfie
Aici rezultatele par sa fie ceva mai apropiate, la prima impresie cu un usor avantaj pentru Galaxy S10 Plus. Dar inainte sa ma acuze haterii ca as fi fan Huawei, cred ca per ansamblu, P30 Pro castiga clar aceasta runda. Este un al doilea punct forte al acestui telefon, dupa excelentul zoom 5X pe care l-am laudat mai devreme. Aceste doua aspecte sunt demne de retinut: zoom-ul optic si performantele in low light, doua functii care separa acest telefon de restul pretendentilor la coroana celei mai bune camere de telefon in 2019.
FILMAREA
Si trecem la ultimul capitol al acestei comparatii, unul care primeste in sfarsit atentia cuvenita, sau oricum ceva mai multa atentie decat in trecut: functia de filmare. Si vom incepe cu camerele de selfie, unde Samsung pare sa domine. Si-au concentrat atentia asupra acestui modul frontal, poate si in ideea in care oamenii prefera din ce in ce mai mult sa se filmeze pe ei insisi mai degraba decat pe alti oameni sau ceea ce se afla in jurul lor. Poate tocmai de aceea, Samsung au preferat sa implementeze un monstruos 4K pe camera frontala, versus 1080p, cat suporta Huawei P30 Pro. Cel mai probabil in mintea celor de la Samsung a fost faptul ca aceasta camera ar putea fi folosita de vloggeri care isi doresc sa posteze apoi materialul astfel filmat pe un canal de Youtube, la cele mai inalte setari cu putinta, avand la dispozitie inclusiv senzor de profunzime sau dual pixel autofocus. Am incercat ambele camere atat in conditii de iluminare naturala buna, dar si in low light, atat in 1080 cat si in 4K pentru camera de pe Samsung Galaxy S10+ si in ambele ocazii ne-a interesat cu prioritate stabilizarea imaginii.
Selfie Camera -Exterior – Lumina naturala – mp4 – stabilizare 4K vs 1080, 1080 vs 1080 (test in video)
Dupa acest prim test al camerei mai putin importante, sau ma rog, cel putin pentru unii, am trecut la set-up principal de camere de pe spate. In privinta setarilor brute, tot Samsung Galaxy S10+ pare sa stea mai bine, cel putin pe hartie: rezolutia maxima la care poate filma este 4K la 60fps vs 30 cat duce maxim Huawei P30 Pro, dar acesta din urma pastreaza un avantaj incontestabil prin acel night-mode fabulos, filmarile cu P30 Pro fiind net superioare in lumina scazuta. Evident, tot in dreptul lui P30 Pro mai trecem o victorie adjudecata de acelasi zoom optic 5X obtinut gratie extraordinarei camere telefoto periscopice, versus deja banalul 2X de care este capabil S10+. Ambele telefoane beneficiaza de stabilizare optica la filmare, dar Huawei castiga si prin faptul ca pana si zoomul este stabilizat!
Camera Wide, UltraWide, Tele-Exterior Lumina Naturala – 4K 30 vs 4K 30 (test in video)
Camera Wide, UltraWide, Tele-Exterior Low Light 4K 30 vs 4K 30 (test in video)
Daca in low light si la zoom Huawei P30 Pro castiga runda, Samsung Galaxy S10 Plus isi ia revansa prin camera de selfie mai complexa, cu rezolutie de filmare mai mare si prin frame rate-ul superior in rezolutie 4K pe camera din spate. Si Samsung Galaxy S10 Plus mai are cateva trucuri in maneca: o functie pe care in teorie o au amblele, dar la care straluceste doar S10+. Filmarea in Super Slow Motion, adica la rezolutie HD 720p, ambele sunt capabile sa filmeze cu 960 de cadre pe secunda.
Super Slo-Mo 960fps (test in video)
Acestea au fost cele cateva teste pe care noi le-am considerat relevante si ne-am spus parerea acolo unde am considerat ca unul dintre telefoane a fost deasupra celuilalt. Dar cea care conteaza cu adevarat este parerea voastra, si de aceea am pus in acest video toate sample-urile de imagine, asa incat sa va faceti singuri o idee si sa decideti voi insiva un castigator. Va asteptam impresiile in sectiunea de comentarii, unde de asemenea va asteptam sa si votati, fie in baza a ceea ce ati vazut in acest video, fie in baza faptului ca detineti poate deja unul dintre ele. Ambele telefoane sunt extraordinar de bune, nu veti gresi optand pentru unul sau celalalt.
Si acum sa discutam despre…
PRET
De la 4500 de lei sau putin peste porneste Samsung Galaxy S10 Plus, in versiunea cu 128GB stocare si 8GB RAM si de la 4000 de lei sau putin peste porneste Huawei P30 Pro in aceeasi varianta de stocare si 6GB memorie RAM. Sigur, preturile urca astronomic pentru variantele de top. Le puteti gasi voi insiva la o simpla cautare pe Google, sau direct pe comparatoarele de preturi. Revenind la preturile de baza, da, ele sunt destul de mari, dar nu nemaiauzite. Pentru cine are banii astia, ambele telefoane sunt la inaltimea asteptarilor, fiind la limita a ceea ce poate un telefon in aceasta prima jumatate de 2019.
Daca ti-a placut acest articol, da un SUBSCRIBE canalului nostru de Youtube si un LIKE paginii noastre de Facebook!