TECHTech&ITTelefoane

Telefoanele Samsung Galaxy S10 ar putea folosi DDR5

Mai avem ceva timp de așteptat până ce DDR5 va deveni noul standard, poate unul care nu costă cât DDR4 acum, sau DDR4 în momentul lansării.  Dar înainte de asta, vom avea ocazia să vedem de ce este în stare noua memorie pe următoarele telefoane de la Samsung.

Conform veștilor care circulă acum pe net, toate cele trei modele de Samsung Galaxy S10  care vor fi lansate anul acesta vor folosi memoria de tipul LPDDR5. Și ce va putea însemna asta pentru performanța noilor telefoane? Viteze mai bune de transfer, desigur, precum și eficiență sporită cu aproximativ 30% față de LPDDR4X.

Cum se va traduce asta cu exactitate în numere precise de performanță? Nu știu să vă spun. Dar considerând că Samsung va îngrămădi tot soiul de noi tehnologii în aceste telefoane și ceva AI, poate niște 5G, importanța RAM-ului în sine ar putea să nu fie chiar atât de observabilă.

Totuși, dacă zvonul se adeverește, este important că Samsung face progres la producția noului standard de RAM. Poate asta va însemna că vor avea suficientă capacitate de producție pentru generația următoare de memorie. Altfel ne așteaptă vremuri întunecate, triste și foarte singuratice pentru modulele de RAM care așteaptă perechea pentru dual channel.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button