ȘtiriTech&IT

Samsung Galaxy Ring, noi detalii despre preț și o discuție despre abonament

De ce lansează Samsung un produs ca Galaxy Ring?

Au apărut noi detalii despre Samsung Galaxy Ring, inelul smart conceput pentru a oferi monitorizare continuă și detalii esențiale despre sănătatea utilizatorilor non-stop, 24/7. Yogesh Brar, un ”leaker tech” indian, a publicat pe X câteva informații neoficiale despre prețul inelului în India, Statele Unite și a făcut un comentariu legat de acesta.

Care ar fi prețul lui Samsung Galaxy Ring

Prețul inelului ar fi de 35000 de rupii în India, care s-ar traduce în 300-350 de dolari pe piața americană și probabil echivalentul în euro în Europa. Yogesh spune că prețul este destul de ridicat, mai exact ”Pretty expensive piece of tech..”.

Când spui că un produs e scump sau ieftin trebuie să ai un cadru de referință, te raportezi la mai mulți factori. Îmi vin în minte trei lucruri simple, dar mai sunt și altele: salariul mediu din țara respectivă, alte produse asemănătoare, utilitatea și caracteristicile oferite de produs.

Pentru India, cu siguranță prețul de 300-350 de dolari e mai ridicat decât pentru cetățenii americani, dar dacă ne uităm la Oura Ring sau la alți producători de inele smart, prețurile sunt în această zonă, 300-400 de dolari sau euro, cu mici variații. Deci e scump pentru India, dar în linie cu alte produse din acest segment.

Utilitatea și caracteristicile oferite de produs. Aici discuția e puțin mai complicată pentru că:

  • În acest moment, ceea ce face un inel smart poate face și un smartwatch, dar acesta din urmă are multe alte funcții.
  • Nu știm încă exact caracteristicile inelului, nefiind lansat.
  • Spre deosebire de celelalte inele smart, Galaxy Ring are avantajul de a face parte dintr-un ecosistem mai larg și cred că poate oferi mai multe date și mai exacte, datorită acestei integrări.

Câteva idei despre necesitatea produsului și ”abonamentul de sănătate”

De ce lansează Samsung un produs ca Galaxy Ring? Este el necesar? De ce acum?

Pentru că linia lor de dispozitive are nevoie de un refresh, de ceva nou care să risipească plictiseala utilizatorilor, să aducă noi venituri și să dea bine în ochii investitorilor.

Spuneam mai sus că un inel smart poate face același lucru ca și un smartwatch. Pe această idee e și discuția asta organizată de Samsung cu experți în sănătate, dar aflată în segmentul Galaxy Watch6. Experții prevăd o creștere explozivă în domeniul sănătății datorită purtabilelor alimentate de AI.

Samsung, în colaborare cu experți medicali, explorează modul în care purtabilele inteligente pot oferi monitorizare continuă și detalii esențiale despre sănătatea utilizatorilor, ajutând la detectarea precoce și gestionarea bolilor, precum fibrilația atrială și hipertensiunea arterială, prin transformarea datelor în informații utile pentru îmbunătățirea stilului de viață.

 Samsung Galaxy Ring aplicatie

Dr. Hon Pak, Vicepreședinte și Șef al Echipei de Sănătate Digitală de la Samsung, a scris în februarie despre modul în care compania își propune să simplifice gestionarea sănătății prin integrarea datelor dispersate și utilizarea puterii AI în ecosistemul său de dispozitive conectate. Samsung se va concentra pe oferirea de informații personalizate și soluții de sănătate preventivă prin Galaxy Ring.

În plus, Samsung explorează posibilitatea de a introduce abonamente pentru servicii de sănătate premium, care ar oferi acces la funcții avansate și suport dedicat, asigurând utilizatorilor o experiență completă și continuă în monitorizarea și îmbunătățirea sănătății lor.

Se speculează că prețul abonamentului pentru Galaxy Ring va fi în SUA sub 10 dolari. Servicii de sănătate cu plată, pornind de la purtabile, am mai văzut la FitBit, dar sunt convins că există și alte companii care oferă așa ceva. Practic e o nișă relativ nouă din care se pot face bani constant, fiind vorba de un abonament.

De ce acum, în sensul de anul acesta? Pentru că AI-ul, care e tot mai accesibil, poate organiza mai bine volume mari de date și oferi sfaturi mai personalizate.

Până la urmă, întrebarea e dacă oamenii, utilizatorii vor fi dispuși să cumpere un astfel de produs și să plătească abonament? Pentru asta trebuie să fie lansat întâi.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button