Telefoane

Samsung Galaxy Note 8 a fost anunțat în mod oficial

În cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, Samsung a dezvăluit cel mai nou telefon al companiei, modelul Galaxy Note 8.

Prezentarea a început cu o scurtă trecere în revistă a seriei Note, iar Samsung nu s-a sfiit să recunoască eșecul lui Galaxy Note 7, un telefon ce a trebuit să fie retras de pe piață din cauza unui defect masiv la baterie, ce provoca incendii. Cu această ocazie a fost recunoscut și apreciat sprijinul celor care tot au decis să rămână loiali brand-ului.

samsung galaxy note 8

Astfel, avem ocazia să vedem exact cât de corecte au fost zvonurile din ultimele săptămâni. Iar din câte se pare, n-au fost prea departe de adevăr.

Telefonul este gândit pentru oamenii foarte ocupați, oameni au nevoie de un sistem ce poate funcționa în condiții de umezeală fără teamă că va păți ceva, motiv pentru care are certificare de rezistență la apă și praf IP68. Oameni care vor să își încarce telefonul fără să îl conecteze la un fir. Mai presus de toate, oameni care vor să își poată folosi mobilul la cam tot ce se poate, motiv pentru care va avea un ecran de 6.3 inch, descris ca fiind cel mai mare ce încă mai poate fi ținut comod în mână. Ecranul de tipul AMOLED are un aspect similar cu cel folosit pentru Galaxy S8, Infinity Display, acoperind o mare parte din suprafața telefonului, dar are un raport mai „cinematic” și este capabil să redea rezoluția de 2960×1440.

Galaxy Note 8 este construit pentru multitasking, ecranul masiv permițând cu ușurință rularea a două aplicații simultan. Nu numai asta, dar suportă funcție de lansare simultană a două aplicații împerecheată, ce sunt adesea folosite în tandem.

https://youtu.be/RKYjdTiMkXM

Modelul dispune de două camere principale, descrise ca fiind cele mai avansate echipate până acum pe un telefon. Cele două obiective folosesc lentile cu unghiuri diferite de vedere, ce pot captura simultan o imagine din cele două perspective. Una din camere beneficiază și de zoom optic, iar ambele dispun de stabilizare optică, ducând la imagini și înregistrări video mai stabile. Camera include și o funcție de focalizare numită Live Focus, ce permite ajustarea în timp real a efectului de neclaritate, fie când imaginea este făcută, fie după fapt.

Stylus-ul SPen dispune ceva mai multă sensitivitate, și vine alături de o colecție de cărți de colorat digitale. Nu numai asta, dar poți trimite prin intermediul său desene animate, folosind funcția de Live Message. Mai mult de atât, Galaxy Note 8 include o funcție îmbunătățită de Screen Off Memo, ce permite scrierea a 100 de pagini pe ecranul închis al telefonului. Stylus-ul oferă acum și funcții de traducere a textului selectate, ce include și conversie monetară și a unităților de măsură.

Asistentul personal Bixby suportă acum scurtături customizate, ce permit declanșarea de acțiuni complexe printr-o singură comandă. E ca și cum ai avea un fișier batch conectat la un sistem de recunoaștere vocală.

samsung galaxy note 8

Anunțul a inclus detalii și despre Samsung Dex. Ce este acesta? În esență aceeași funcție pe care o tot vedeam ca fiind o parte centrală a Ubuntu Phone, sub forma lui Convergence, și la Windows, sub forma lui Continuum. Sistemul include acum aplicații optimizate pentru a putea fi folosite pe un monitor, cu o tastatură și un mouse. Spre exemplu, aplicația de conferință video Zoom poate face o tranziție fără întrerupere de pe telefon pe monitor, și include funcții de screen sharing. În esență, Dex transformă Galaxy Note 8 într-un PC ce rulează Android.

Pe partea tehnică, telefonul include 6GB de memorie RAM, și un chipset Exynos făcut pe un proces de producție de 10 nanometri. Vine cu 64GB de stocare și suport pentru un card SD. Are până și un jack audio pentru cei care nu vor să își schimbe căștile. Telefonul vine oricum cu o pereche de căști AKG la pachet. Sistemele de securizare incluse în telefon includ recunoașterea de iris, recunoaștere facială, recunoaștere de amprentă, parolă, pin, sau desenarea unui model.

Galaxy Note 8 a fi lansat în ziua de 15 septembrie. Prețul nu a fost anunțat, ceea ce înseamnă că probabil va fi dezvăluit luna viitoare, la IFA 2017, în Berlin.

În mare parte tot ce se știa despre telefon a fost confirmat. Câteva detalii despre camere au rămas secrete până acum, iar funcțiile de software noi nu au fost documentate până acum. Dar în rest, se potrivește bine cu leak-urile anterioare.

Puteți vedea mai jos anunțul oficial al telefonului Samsung Galaxy Note 8.

https://youtu.be/rD37VVMda88

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button