PCȘtiri ITTECH

Samsung Galaxy Book S a fost anunțat

Și folosește Snapdragon

Săptămâna trecută, Samsung nu a dezvăluit doar noul telefon Galaxy Note 10, dar și un nou laptop. Acesta poartă numele Galaxy Book S și diferă de majoritatea semenilor săi printr-un mod destul important. Nu are un procesor intel, nu are nici măcar unul AMD sau unul X86 în general.

În schimb, este un sistem echipat cu un chipset Snapdragon 8cx, ce combină patru nuclee Kyro 495 Gold la 2,84GHz și alte patru nuclee Kyro 495 Silver, la 1.8GHz, cu un GPU Adreno 680-GB. Acest GPU deservește un ecran de 13.3 inch, cu suport pentru touchscreen.  Sistemul vine cu 8GB de memorie RAM, stocare între 256 și 512GB pe SSD, cel puțin un port USB Type C, un cititor de carduri, și conexiune permanentă la internet prin Wi-Fi 802.11ac.

De ce permanentă? Fiindcă este unul din acele sistem „always connected” născocit de Microsoft, funcționând pe sistemul de operare Windows 10. Nu vreo variantă ciuntită a sa, ci varianta completă a sistemului de operare, capabilă să ruleze până și ceva aplicații de x86 împotriva cererilor celor de la Intel.

Vă puteți gândi la Galaxy Book S ca la o tabletă cu o tastatură permanent atașată, fiindcă în mare parte asta este, dar din moment ce rulează un OS de desktop, va fi ceva mai util ca o tabletă. Vine până și cu o baterie ce ar trebui să țină cam 23 de ore.

Prețul nu a fost anunțat, dar ar trebui să sosească în această toamnă.

[Anandtech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button