Telefoane

Samsung Galaxy A5 2017 REVIEW – Un raport bun calitate-pret!

Samsung Galaxy A5 a ajuns la cea de-a a treia generatie, iar modelul 2017 a fost lansat in urma cu doar cateva zile. Seriile Galaxy A3 si A5 de la Samsung s-au remarcat pe piata prin performantele bune si prin design-ul care aduce cu cel al seriei de varf S.

Samsung Galaxy A5 2017 are o constructie solida si un design placut la vedere dar si la atingere. Samsung Galaxy A5 face parte din categoria mid level, asadar avem un pret in jur de 1700 LEI. Carcasa este bine alcatuita, fiind realizata din aluminiu si sticla. Telefonul este rezistent atat la praf, dar functioneaza chiar si sub apa pana la 1.5m adancime timp de 30 min.

Partea frontala este protejata de o sticla Gorilla Glass, curbata pe margini in stil 2.5D. Combinatia dintre sticla 2.5D si cadrul de aluminiu al carcasei ofera aspectul si senzatia de telefon premium. Displayul are o diagonala de 5.2 inch, cu ecran AMOLED la rezolutie full HD. Calitatea ecranului lui Samsung Galaxy A5 este excelenta, si ne salutam adoptarea tehnologiei AMOLED si pe telefoanele mai accesibile. Scrisul este foarte clar, culorile sunt vibrante iar luminozitatea este mare. Gratie acestui tip de ecran avem parte si de functia Allways On, asadar putem vedea tot timpul ceasul si notificarile primite.

In pachet mai gasim un incarcator rapid, care ofera 9 volti si 1.67 amperi sau 5 volti cu 2 amperi si un cablu USB Type C. Am utilizat telefonul in regim de lucru: email, youtube, browsing, 9gag, Messenger, GPS si WiFi pornite mereu, iar bateria de 3000mAh a reusit sa ne ofere o zi de autonomie. Conectivitatea este alcatuita din WiFi pe 2.4GHz si 5GHz, Bluetooth 4.2, GPS cu suport pentru GLONASS, NFC, radio FM, o mufa pentru casti cu jack de 3.5mm si o mufa USB Type C. Telefonul testat de noi suporta un singur SIM, dar este disponibila si o varianta dual SIM. Este interesanta abordarea Samsung legata de tray-urile pentru sim si card. Tray-ul pentru SIM este loclizat in partea lateral stanga, iar cel pentru card este localizat in partea superioara.

Camera principa a lui Samsung Galaxy A5 2017 are un senzor de 16MP, iar obiectivul are un unghi de deschidere de 27mm cu expunere f/1.9. Asadar pozele vor fi suficient de curate in conditii de lumina scazuta. Din pacate nu mai beneficieaza de stabilizare optica, precum modelul de anul trecut, motiv pentru care nici camera nu mai este iesita in afara carcasei. Focalizarea automata se bazeaza pe detectia de contrast, si este putin mai lenta in conditii de luminozitate scazuta. Langa camera regasim un singur LED pentru flash. Aplicatia pentru camera este simpla, si a primit cateva functii noi, precum swipe pentru a avea acces la efectele video sau pentru a schimba modul de fotografiere. Modul HDR din pacate nu este disponibil ca si mod automat, acesta trebuind sa fie selectat manual de fiecare data. In modul Pro avem posibilitatea de a modifica valoarea ISO, balansul de alb si compensarea pentru expunere, asadar nu este acelasi mod Pro ca pe telefoanele din gama S. Calitatea pozelor este buna, dar din pacate nu avem posibilitatea de filmare la rezolutie 4K.

Performantele lui Samsung Galaxy A5 sunt oferite de un procesor Exynos 7880 Octa si 3GB RAM. Pentru stocare avem la dispozitie 32GB dintre care 23 GB disponibili pentru utilizator, restul de 9 GB fiind ocupati de sistemul de operare. Procesorul are o frecventa de 1.9GHz si a reusit sa se descurce in cam orice aplicatie si orice joc am pus pe telefon. Am testat telefonul si in Antutu, unde am obtinut un scor de 55938 puncte. Telefonul nu prezinta urma de lag, dupa cum era de asteptat. Pe parte software, acesta vine cu Android 6.0.1 si nu avem informatii daca va primi la un moment dat Android 7.

Butonul pentru power este amplasat in partea dreapta, iar deasupra lui regasim in mod surprinzator difuzorul, care se aude clar si suficient de tare. Butonul de home integreaza si un cititor de amprente care raspunde bine la comenzi. Langa acesta avem doua butoane tactile pentru back si option. Per total suntem incantati de aceasta revigorare a seriei A, si speram ca pe viitor tot mai multi producatori sa ofere performante si calitate la pret rezonabil.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Raportul calitate preț nu este chiar așa de bun. Pentru numai 320 lei în plus, poți cumpăra un Oneplus 3 care îți oferă mult mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button