Tech&ITȘtiri

Samsung mizează pe monitoare OLED de gaming cu lansarea lui Odyssey G9 OLED

Samsung a anunțat lansarea globală a monitorului de gaming Odyssey OLED G9 (modelul G95SC), care a fost îmbunătățit cu tehnologia de redimensionare AI de ultimă generație. Cu o diagonală de 49 de inch și o curbură de 1800R, Odyssey OLED G9 este primul monitor OLED care oferă rezoluție Dual Quad High Definition (DQHD; 5120 x 1440) cu un raport de 32:9. Diagonala generoasă a ecranului permite utilizatorilor să fie înconjurați de cadre ultralargi, echivalentul a două ecrane QHD alăturate. În același timp, timpul său de răspuns rapid de 0,03 ms (GtG) și rata de reîmprospătare de 240 Hz oferă jucătorilor un avantaj competitiv.

Adăugarea procesorului Neo Quantum Pro distinge Samsung Odyssey OLED G9 de alte monitoare de gaming OLED. Utilizând un algoritm de învățare, acesta analizează inteligent imaginile și le redimensionează automat pentru a ajusta luminozitatea și a amplifica contrastul. Acest lucru permite monitorului să restaureze fiecare detaliu și să ofere imagini strălucitoare, pixel cu pixel.

Tehnologia AMD FreeSync™ Premium Pro îmbunătățește în continuare experiența de joc super fluentă a Samsung Odyssey OLED G9. Cu DisplayHDR™ True Black 400, monitorul oferă detalii incredibile și culori vii indiferent de jocul jucat sau conținutul vizionat de utilizator.

În plus, Samsung Odyssey OLED G9 dispune de un design subțire, încastrat într-un cadru metalic elegant. Pe partea din spate a monitorului se află CoreSync și Core Lighting+, funcții foarte apreciate, care utilizează tehnologie avansată de iluminare pentru a se potrivi culorilor afișate pe ecran, făcând conținutul mai captivant și aducând experiența de gaming la viață. Difuzoarele stereo încorporate completează conținutul de pe ecran cu sunet clar și de calitate.

Mai mult, Samsung Odyssey OLED G9 oferă o varietate de funcții și caracteristici convenabile care asigură o experiență optimizată, indiferent dacă este vorba de jocuri sau de vizionare. Opțiunile versatile de conectivitate, inclusiv HDMI 2.1 și Micro HDMI 2.1, Display Port 1.4 și Auto Source Switch+, permit conexiuni mai curate de la un hub USB central, oferind o experiență fără întreruperi indiferent de sursa de conținut. Suportul reglabil pe înălțime (HAS) permite utilizatorilor să găsească poziția perfectă pentru jocuri sau vizionare, indiferent de ceea ce se joacă.

Model Odyssey OLED G9
G95SC G93SC
Display Size 49-inch, 32:9 ratio
Resolution Dual QHD (5,120×1,440)
Panel OLED
Curvature 1800R
SoC Neo Quantum Processor Pro
HDR VESA DisplayHDR™ True Black 400
Brightness (Typ.) 250nits
Gaming Response Time 0.03ms (GtG) 
Refresh Rate 240 Hz
Sync Tech AMD FreeSync™ Premium Pro + VESA Adaptive Sync
Gaming Hub O
Game Bar O
Smart Smart TV Apps O
IoT Hub O
Voice Assistance O
Design Color Silver Metal
Lighting CoreSync & Core Lighting +
Stand HAS / Tilt / VESA
Usability Interface 1 DP(1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub 1 DP(1.4) / 1 HDMI (2.1) / 1 Micro HDMI (2.1) / USB Hub
Built-in Speaker Yes (5W x 2) Yes (5W x 2)
Multi View O
Remote Control In-Box (USB-C charging)

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC) este disponibil pentru achiziție în întreaga lume începând cu 12 iunie 2023, cu program de lansare variabil în funcție de regiune. Modelul G93SC va fi disponibil global începând cu al treilea trimestru al anului 2023. În Romania, noul model se poate precomanda deja pe pagina oficială.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button